Kotletky se sýrem a bramborami

Kotletky se sýrem a bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (21)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2308 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 206 g
Tuky 103 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso pečené ve stejné nádobě dodá bramborám spoustu chuti!

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, na silné plátky
cibule 1 ks
najemno
cider
případně víno, vývar nebo voda
olivový olej 3 PL
kotleta 4 ks
vepřová
sýr 100 g
nastrouhaný
hořčice kremžská 1 PL
mléko 3 PL
sůl
pepř

1 Troubu zahřejte na 230 °C. Ve velké míse promíchejte brambory, cibuli, tekutinu a olej. Osolte a opepřete, chcete-li. Vsypte do velké pánve či kastrolu a pečte v troubě dvacet třicet minut, aby brambory začaly zlátnout. Navrch položte kotlety a pečte dalších deset minut.
 

2Zatímco se brambory pečou, promíchejte sýr, hořčici a mléko. Po deseti minutách potřete kotlety směsí a troubu přepněte na gril. Zapékejte asi pět minut, až se sýr začne roztékat a brambory budou hezky zlaté. Podávejte z pánve.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit