0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotletky se sýrem a bramborami

Kotletky se sýrem a bramborami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2308 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 206 g
Tuky 103 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso pečené ve stejné nádobě dodá bramborám spoustu chuti!

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, na silné plátky
cibule 1 ks
najemno
cider
případně víno, vývar nebo voda
olivový olej 3 PL
kotleta 4 ks
vepřová
sýr 100 g
nastrouhaný
hořčice kremžská 1 PL
mléko 3 PL
sůl
pepř

1 Troubu zahřejte na 230 °C. Ve velké míse promíchejte brambory, cibuli, tekutinu a olej. Osolte a opepřete, chcete-li. Vsypte do velké pánve či kastrolu a pečte v troubě dvacet třicet minut, aby brambory začaly zlátnout. Navrch položte kotlety a pečte dalších deset minut.
 

2Zatímco se brambory pečou, promíchejte sýr, hořčici a mléko. Po deseti minutách potřete kotlety směsí a troubu přepněte na gril. Zapékejte asi pět minut, až se sýr začne roztékat a brambory budou hezky zlaté. Podávejte z pánve.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit