0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 671 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 32 g
Tuky 55 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předkrm jako z francouzského bistra – lehký, lahodný, pikantní!

Suroviny

krab 1 konzerva
tabasco
trocha
worcesterská omáčka
trocha
petrželka hrst
větší hrst, nasekaná
tymián 1 ČL
citron 1 ks
šťáva
citron 1 ks
na ozdobu
2 PL
rajčatová šťáva
majonéza 4 PL
smetana 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
řeřicha 85 g
hlávkový salát 3 ks
listy oddělené

Část krabího masa v míse osolte, opepřete a přidejte tabasco i worcesterskou omáčku podle chuti. Promíchejte, zakryjte a nechte stát. Zbytek masa v jiné míse smíchejte s bylinkami, trochou citronové šťávy a také nechte odpočinout.

Z rajčatové šťávy, majonézy, smetany, tabasca a worcesterské omáčky, soli a pepře připravte zálivku. Na talíř rozložte salátové listy a řeřichu, rozdělte první část masa a na ni druhou. Přelijte zálivkou a podávejte se čtvrtkami citronu.

 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit