0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krambl ze sušeného ovoce

Krambl ze sušeného ovoce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krambl ze sušeného ovoce

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 486 g
Tuky 87 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se okouzlit sušeným ovocem s vůní svařeného vína schovaným pod vrstvou křupavé drobenky... Lepší zimní dezert budete hledat jen těžko.

Suroviny

sušené ovoce 350 g
směs: sultánky, velké zlaté rozinky, švestky, jablka, meruňky, fíky, brusinky... – vše propláchnuté horkou vodou.
koření 1 bal
1 mušelínový sáček nebo čajové sítko s kořením do svařáku – skořice, hřebíček a nové koření
pomerančová kůra
dlouhá hoblina kůry z biopomeranče
krupicový cukr 50 g
hustá 40%, lze nahradit vanilkovou zmrzlinou, k podávání
Na drobenku
mouka celozrnná 200 g
perníkové koření ¼ ČL
lze nahradit mixed spice (prodává Marks & Spencer)
sůl 1 špetka
máslo 100 g
chlazené a na kostky
třtinový cukr 100 g

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Mřížku vložte na střed, na ni dejte rozpálit plech.

2 Pokud je to potřeba, nakrájejte sušené ovoce na menší kousky. Dejte je do smaltovaného rendlíku (nebo jiného, jenž nereaguje s kyselými složkami) a přidejte víno, koření, pomerančovou kůru a cukr. Zvolna zahřejte a na malém plameni nechte bublat 10 minut. Nechte vychladnout.

3 Vyjměte pomerančovou kůru a koření (víno se téměř vstřebá). Ovoce vložte do středně velké zapékací nádoby.

4 Na drobenku v kuchyňském robotu rozmixujte mouku, koření, špetku soli a máslo, až se začnou tvořit hrudky (drobenku můžete zpracovat i pomocí prstů). Dejte ji do mísy a vmíchejte cukr. Posypte ovoce, přičemž dejte trochu více směrem ke středu. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25 minut dozlatova.

5 Vyjměte, nechte 5 minut odpočinout a pak podávejte se zmrzlinou či smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč