Krambl ze sušeného ovoce

Krambl ze sušeného ovoce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 41284 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 9886 g
Tuky 87 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dezert s vůní svařeného vína

Suroviny

350 g
směs sušeného ovoce sultánky, velké zlaté rozinky, švestky, jablka, meruňky, fíky, brusinky…), propláchnutého horkou vodou
víno červené 300 ml
1 ks
koření do svařáku mušelínový sáček nebo čajové sítko (skořice, hřebíček a nové koření)
sušená pomerančová kůra
dlouhá z biopomeranče
krupicový cukr 50 g
smetana
hustá 40%, lze nahradit vanilkovou zmrzlinou, k podávání
Na drobenku
mouka celozrnná 200 g
perníkové koření 0.25 ČL
lze nahradit mixed spice (prodává Marks & Spencer)
sůl špetka
máslo 100 g
chlazené a na kostky
třtinový cukr 100

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Mřížku vložte na střed, na ni dejte rozpálit plech.

2 Pokud je to potřeba, nakrájejte sušené ovoce na menší kousky. Dejte je do smaltovaného rendlíku (nebo jiného, jenž nereaguje s kyselými složkami) a přidejte víno, koření, pomerančovou kůru a cukr. Zvolna zahřejte a na malém plameni nechte bublat 10 minut. Nechte vychladnout.

3 Vyjměte pomerančovou kůru a koření (víno se téměř vstřebá). Ovoce vložte do středně velké zapékací nádoby.

4 Na drobenku v kuchyňském robotu rozmixujte mouku, koření, špetku soli a máslo, až se začnou tvořit hrudky (drobenku můžete zpracovat i pomocí prstů). Dejte ji do mísy a vmíchejte cukr. Posypte ovoce, přičemž dejte trochu více směrem ke středu. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25 minut dozlatova.

5 Vyjměte, nechte 5 minut odpočinout a pak podávejte se zmrzlinou či smetanou.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit