Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krambl ze sušeného ovoce
Krambl ze sušeného ovoce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krambl ze sušeného ovoce

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 486 g
Tuky 87 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se okouzlit sušeným ovocem s vůní svařeného vína schovaným pod vrstvou křupavé drobenky... Lepší zimní dezert budete hledat jen těžko.

Suroviny

sušené ovoce 350 g
směs: sultánky, velké zlaté rozinky, švestky, jablka, meruňky, fíky, brusinky... – vše propláchnuté horkou vodou.
koření 1 bal
1 mušelínový sáček nebo čajové sítko s kořením do svařáku – skořice, hřebíček a nové koření
dlouhá hoblina kůry z biopomeranče
hustá 40%, lze nahradit vanilkovou zmrzlinou, k podávání
Na drobenku
mouka celozrnná 200 g
lze nahradit mixed spice (prodává Marks & Spencer)
sůl 1 špetka
máslo 100 g
chlazené a na kostky
třtinový cukr 100 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Mřížku vložte na střed, na ni dejte rozpálit plech.

2

Pokud je to potřeba, nakrájejte sušené ovoce na menší kousky. Dejte je do smaltovaného rendlíku (nebo jiného, jenž nereaguje s kyselými složkami) a přidejte víno, koření, pomerančovou kůru a cukr. Zvolna zahřejte a na malém plameni nechte bublat 10 minut. Nechte vychladnout.

3

Vyjměte pomerančovou kůru a koření (víno se téměř vstřebá). Ovoce vložte do středně velké zapékací nádoby.

4

Na drobenku v kuchyňském robotu rozmixujte mouku, koření, špetku soli a máslo, až se začnou tvořit hrudky (drobenku můžete zpracovat i pomocí prstů). Dejte ji do mísy a vmíchejte cukr. Posypte ovoce, přičemž dejte trochu více směrem ke středu. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25 minut dozlatova.

5

Vyjměte, nechte 5 minut odpočinout a pak podávejte se zmrzlinou či smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...