Fíky zapečené s medem a croissanty

Fíky zapečené s medem a croissanty

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1326 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 127 g
Tuky 68 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čerstvé fíky jsou na podzim k dostání i u nás, a tak toho využijte. Med jejich chuť podpoří a vyrovná fakt, že dovážené plody nedozrály na stromech.

Suroviny

2 ks
máslový croissant
máslo
na vymazání formy
6 ks
tmavé fíky čerstvé
med 4 PL
vejce 3 ks
mléko 250 ml
smetana na vaření 250 ml
krupicový cukr 55 g
zakysaná smetana
lze nahradit řeckým jogurtem, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C; středně velkou zapékací nádobu vymažte máslem.

2 Každý croissant rozdělte na šest dílů a kousky rozložte do zapékací formy. Fíky přepulte a vložte je řeznou stranou nahoru mezi croissanty. Pokapejte medem.

3 Zlehka prošlehejte vejce, mléko, smetanu a cukr a zalijte směs v zapékací nádobě. Nechte 20 minut odpočinout, aby croissanty nasákly tekutinu. Pečte 50 minut dozlatova. Pak nechte krátce zchladnouta podávejte s kopečkem zakysané smetany nebo s jogurtem.

NĚCO NAVÍC
Fíky jsou citlivé na otlaky, proto se špatně dovážejí. Navíc nemají příliš dlouhou trvanlivost, je tedy nejlepší je co nejdřív spotřebovat. Slupka by měla být poddajná, ale pružná a pevná, bez otlaků a poranění.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit