0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fíky zapečené s medem a croissanty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2552 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 315 g
Tuky 108 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé fíky jsou na podzim k dostání i u nás, a tak toho využijte. Med jejich chuť podpoří a vyrovná fakt, že dovážené plody nedozrály na stromech.

Suroviny

croissant 2 ks
máslový
máslo
na vymazání formy
fíky 6 ks
tmavé čerstvé
med 4 PL
vejce 3 ks
mléko 250 ml
smetana na vaření 250 ml
krupicový cukr 55 g
zakysaná smetana
nebo řecký jogurt, k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C; středně velkou zapékací nádobu vymažte máslem.

2 Každý croissant rozdělte na šest dílů a kousky rozložte do zapékací formy. Fíky přepulte a vložte je řeznou stranou nahoru mezi croissanty. Pokapejte medem.

3 Zlehka prošlehejte vejce, mléko, smetanu a cukr a zalijte směs v zapékací nádobě. Nechte 20 minut odpočinout, aby croissanty nasákly tekutinu. Pečte 50 minut dozlatova. Pak nechte krátce zchladnouta podávejte s kopečkem zakysané smetany nebo s jogurtem.

NĚCO NAVÍC
Fíky jsou citlivé na otlaky, proto se špatně dovážejí. Navíc nemají příliš dlouhou trvanlivost, je tedy nejlepší je co nejdřív spotřebovat. Slupka by měla být poddajná, ale pružná a pevná, bez otlaků a poranění.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Komentáře

Anonym

Trochu moc sladké, ale jinak dobré a jednoduché na přípravu. Nejdříve se mi zdálo, že pečiva je málo a tekuté složky moc, ale při pečení se to srovnalo. Fíky příjemně překvapily. Čerstvé jsme měli prvně.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit