Hrušky a čokoláda jsou ideální pár. A voňavá drobenka z perníku je bonus navíc.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Mřížku zasuňte doprostřed trouby a dejte na ni rozpálit plech.
Hrušky oloupejte, zbavte jádřince a pokrájejte. Dejte do středně velké zapékací nádoby tak, abyste ji zaplnili do výše 2/3. Posypte cukrem, nastrouhanou čokoládou a citronovou kůrou a dobře promíchejte. Zakryjte a dejte stranou.
Na drobenku v kuchyňském robotu asi minutu mixujte perník a chleba nahrubo. Přidejte čokoládu, máslo a cukr a mixujte další minutu, až se začnou tvořit hrudky. Nepřežeňte to, aby se vám nevytvořila jednolitá hrouda.
Odkryjte hrušky a posypte je drobenkou. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25–30 minut, až hrušky změknou a drobenka bude křupavá.
Vyjměte a podávejte se zakysanou smetanou nebo s čokoládovou zmrzlinou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Někdo to rád horké!(14 receptů )
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- 15x vánoční dekorace, na kterých si zaručeně pochutnáte(15 receptů )
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- Pochutnejte si na sladkých hruškách: recepty od koláčů a muffinů až po netradiční hruškový med(63 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )