Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1865 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 226 g
Tuky 98 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrušky a čokoláda jsou ideální pár. A voňavá drobenka z perníku je bonus navíc.

Související recepty

Suroviny

hrušky 3 ks
pevná
krupicový cukr 50 g
tmavá čokoláda 3 PL
strouhaná
citronová kůra
strouhaná z 1 biocitronu
zakysaná smetana
k podávání, lze nahradit čokoládovou zmrzlinou
Na drobenku
směs na perník 100 g
na strouhání
chleba vícezrnný 100 g
(např. Fit chléb celozrnný́ od Penamu)
tmavá čokoláda 4 PL
strouhaná
máslo 50 g
chlazené, na kostky
třtinový cukr 60 g

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mřížku zasuňte doprostřed trouby a dejte na ni rozpálit plech.

2 Hrušky oloupejte, zbavte jádřince a pokrájejte. Dejte do středně velké zapékací nádoby tak, abyste ji zaplnili do výše 2/3. Posypte cukrem, nastrouhanou čokoládou a citronovou kůrou a dobře promíchejte. Zakryjte a dejte stranou.

3 Na drobenku v kuchyňském robotu asi minutu mixujte perník a chleba nahrubo. Přidejte čokoládu, máslo a cukr a mixujte další minutu, až se začnou tvořit hrudky. Nepřežeňte to, aby se vám nevytvořila jednolitá hrouda.

4 Odkryjte hrušky a posypte je drobenkou. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25–30 minut, až hrušky změknou a drobenka bude křupavá.

5 Vyjměte a podávejte se zakysanou smetanou nebo s čokoládovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit