Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hruškový krambl s čokoládou a perníkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1549 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 180 g
Tuky 86 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrušky a čokoláda jsou ideální pár. A voňavá drobenka z perníku je bonus navíc.

Suroviny

pevné
tmavá čokoláda 3 PL
strouhaná
nastrouhaná z 1 biocitronu
k podávání, lze nahradit čokoládovou zmrzlinou
Na drobenku
perník 100 g
na strouhání
celozrnný
tmavá čokoláda 4 PL
strouhaná
chlazené, nakrájené na kostky
třtinový cukr 60 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mřížku zasuňte doprostřed trouby a dejte na ni rozpálit plech.

2

Hrušky oloupejte, zbavte jádřince a pokrájejte. Dejte do středně velké zapékací nádoby tak, abyste ji zaplnili do výše 2/3. Posypte cukrem, nastrouhanou čokoládou a citronovou kůrou a dobře promíchejte. Zakryjte a dejte stranou.

3

Na drobenku v kuchyňském robotu asi minutu mixujte perník a chleba nahrubo. Přidejte čokoládu, máslo a cukr a mixujte další minutu, až se začnou tvořit hrudky. Nepřežeňte to, aby se vám nevytvořila jednolitá hrouda.

4

Odkryjte hrušky a posypte je drobenkou. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25–30 minut, až hrušky změknou a drobenka bude křupavá.

5

Vyjměte a podávejte se zakysanou smetanou nebo s čokoládovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín