0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hruškový krambl s čokoládou a perníkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1549 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 180 g
Tuky 86 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrušky a čokoláda jsou ideální pár. A voňavá drobenka z perníku je bonus navíc.

Suroviny

hruška 3 ks
pevné
krupicový cukr 50 g
tmavá čokoláda 3 PL
strouhaná
citronová kůra
nastrouhaná z 1 biocitronu
zakysaná smetana
k podávání, lze nahradit čokoládovou zmrzlinou
Na drobenku
perník 100 g
na strouhání
chleba tmavý 100 g
celozrnný
tmavá čokoláda 4 PL
strouhaná
máslo 50 g
chlazené, nakrájené na kostky
třtinový cukr 60 g

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mřížku zasuňte doprostřed trouby a dejte na ni rozpálit plech.

2 Hrušky oloupejte, zbavte jádřince a pokrájejte. Dejte do středně velké zapékací nádoby tak, abyste ji zaplnili do výše 2/3. Posypte cukrem, nastrouhanou čokoládou a citronovou kůrou a dobře promíchejte. Zakryjte a dejte stranou.

3 Na drobenku v kuchyňském robotu asi minutu mixujte perník a chleba nahrubo. Přidejte čokoládu, máslo a cukr a mixujte další minutu, až se začnou tvořit hrudky. Nepřežeňte to, aby se vám nevytvořila jednolitá hrouda.

4 Odkryjte hrušky a posypte je drobenkou. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25–30 minut, až hrušky změknou a drobenka bude křupavá.

5 Vyjměte a podávejte se zakysanou smetanou nebo s čokoládovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit