0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené karamelové banány s bochánky

Zapečené karamelové banány s bochánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené karamelové banány s bochánky

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 337 g
Tuky 104 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamel, banány a skořice jsou sestava, která spolu skvěle ladí. Dezert je hodně vydatný, proto ho podávejte k lehčím jídlům.

Suroviny

banány 4 ks
smetana ke šlehání 150 ml
40%, lze nahradit kondenzovaným mlékem
třtinový cukr 2 PL
tmavý
zakysaná smetana
40%, nebo vanilková zmrzlina, k podávání
Na bochánky
mouka pšeničná hladká 225 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
máslo 55 g
chlazené, nakrájené na kostičky
krupicový cukr 25 g
+ 1 lžíce na posypání
skořice 0.5 ČL
melasa 3 PL
mléko 150 ml
+ další na potření

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Oloupejte banány a nakrájejte na silné plátky. Rozložte je do zapékací nádoby. Rozmíchejte smetanu s cukrem a zalijte banány.

2 Z mouky, kypřicího prášku, špetky soli a másla vypracujte drobenku. Přimíchejte cukr a skořici. Vidličkou dobře promíchejte mléko a melasu. Přilijte do mísy k moučné směsi a rychle vypracujte měkké těsto. Dejte ho na pomoučněný vál a krátce prohněťte dohladka. Dlaní roztlačte nebo vyválejte na 2 cm silný plát. Kulatým vykrajovátkem o průměru asi 3 cm vykrájejte bochánky. Zbylé okraje zpracujte, vyválejte znovu a opět vykrájejte. Banánovou směs pokryjte bochánky.

3 Potřete trochou mléka, posypte krupicovým cukrem a pečte 15–20 minut, až bochánky vyběhnou a zezlátnou. Pokud se bochánky pečou příliš rychle a banány jsou ještě syrové, překryjte nádobu alobalem. Podávejte horké se zmrzlinou či smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit