Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené karamelové banány s bochánky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 337 g
Tuky 104 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamel, banány a skořice jsou sestava, která spolu skvěle ladí. Dezert je hodně vydatný, proto ho podávejte k lehčím jídlům.

Suroviny

40%, lze nahradit kondenzovaným mlékem
třtinový cukr 2 PL
tmavý
40%, nebo vanilková zmrzlina, k podávání
Na bochánky
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 špetka
chlazené, nakrájené na kostičky
+ 1 lžíce na posypání
skořice ½ ČL
melasa 3 PL
mléko 150 ml
+ další na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Oloupejte banány a nakrájejte na silné plátky. Rozložte je do zapékací nádoby. Rozmíchejte smetanu s cukrem a zalijte banány.

2

Z mouky, kypřicího prášku, špetky soli a másla vypracujte drobenku. Přimíchejte cukr a skořici. Vidličkou dobře promíchejte mléko a melasu. Přilijte do mísy k moučné směsi a rychle vypracujte měkké těsto. Dejte ho na pomoučněný vál a krátce prohněťte dohladka. Dlaní roztlačte nebo vyválejte na 2 cm silný plát. Kulatým vykrajovátkem o průměru asi 3 cm vykrájejte bochánky. Zbylé okraje zpracujte, vyválejte znovu a opět vykrájejte. Banánovou směs pokryjte bochánky.

3

Potřete trochou mléka, posypte krupicovým cukrem a pečte 15–20 minut, až bochánky vyběhnou a zezlátnou. Pokud se bochánky pečou příliš rychle a banány jsou ještě syrové, překryjte nádobu alobalem. Podávejte horké se zmrzlinou či smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín