Zapečené karamelové banány s bochánky

Zapečené karamelové banány s bochánky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 308 g
Tuky 104 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Karamel, banány a skořice jsou sestava, která spolu skvěle ladí. Dezert je hodně vydatný, proto ho podávejte k lehčím jídlům.

Suroviny

banány 4 ks
smetana ke šlehání 150 ml
40%, lze nahradit kondenzovaným mlékem
2 PL
tmavý třtinový cukr
hustá smetana 40%, lze nahradit vanilkovou zmrzlinou k podávání
Na bochánky
mouka pšeničná hladká 225 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl špetka
máslo 55 g
chlazené, na kostičky
krupicový cukr 25 g
+ lžíce na posypání
skořice 0.5 ČL
melasa 3 PL
mléko 150 ml
+ další na potření

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Oloupejte banány a nakrájejte na silné plátky. Rozložte je do zapékací nádoby. Rozmíchejte smetanu s cukrem a zalijte banány.

2 Z mouky, kypřicího prášku, špetky soli a másla vypracujte drobenku. Přimíchejte cukr a skořici. Vidličkou dobře promíchejte mléko a melasu. Přilijte do mísy k moučné směsi a rychle vypracujte měkké těsto. Dejte ho na pomoučněný vál a krátce prohněťte dohladka. Dlaní roztlačte nebo vyválejte na 2 cm silný plát. Kulatým vykrajovátkem o průměru asi 3 cm vykrájejte bochánky. Zbylé okraje zpracujte, vyválejte znovu a opět vykrájejte. Banánovou směs pokryjte bochánky.

3 Potřete trochou mléka, posypte krupicovým cukrem a pečte 15–20 minut, až bochánky vyběhnou a zezlátnou. Pokud se bochánky pečou příliš rychle a banány jsou ještě syrové, překryjte nádobu alobalem. Podávejte horké se zmrzlinou či smetanou.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...

Obchod Apetit