Vydatná snídaně do postele
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Ve větším hrnci přiveďte k varu 2 litry vody, osolte a ponořte do ní mangold, vařte 7 minut, slijte a ihned prolijte studenou vodou. Nechte okapat a poté vymačkejte z mangoldu vodu. Slaninu opražte dokřupava.
V menším hrnci rozpusťte máslo, zasypte moukou a míchejte 2 minuty, až jíška zpění a zbělá. Postupně přilévejte mléko a míchejte (tak se vám neudělají žmolky). Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku. Vařte zhruba 10 minut, dokud bešamel nezhoustne, průběžně míchejte!
Mangold nasekejte nahrubo. Polovinu ho vložte do zapékací misky, přelijte polovinou bešamelu a zasypte polovinou sýra. Postup zopakujte a nakonec přisypte slaninu a lehce ji vmíchejte. Dejte péct na 10-15 minut.
Bagety vložte na 5 minut do trouby (můžete je zapéct pod grilem), až zezlátnou. Potřete česnekem, namažte a snídejte.
Komentáře
Skvelý receptík. Veľmi som si ho obľúbila. Osobne som ho robila v dvoch verziách:s polovičným parmezánom 100g a aj s 200g. Ten so 100g: masa bola prepojená, viac mi chutila:)