0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový mangold

Krémový mangold

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2541 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 231 g
Tuky 119 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná snídaně do postele

Suroviny

mangold 1 kg
sůl a pepř
150 g
anglická nebo sušená slanina nakrájená na kostičky
máslo 4 PL
mouka pšeničná hladká 4 PL
mléko 500 ml
muškátový oříšek špetka
strouhaný
parmazán 200 g
strouhaný
K podávání
česnek 2 stroužky
bageta 2 ks
podélně rozříznutá

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Ve větším hrnci přiveďte k varu 2 litry vody, osolte a ponořte do ní mangold, vařte 7 minut, slijte a ihned prolijte studenou vodou. Nechte okapat a poté vymačkejte z mangoldu vodu. Slaninu opražte dokřupava.

2 V menším hrnci rozpusťte máslo, zasypte moukou a míchejte 2 minuty, až jíška zpění a zbělá. Postupně přilévejte mléko a míchejte (tak se vám neudělají žmolky). Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku. Vařte zhruba 10 minut, dokud bešamel nezhoustne, průběžně míchejte!

3 Mangold nasekejte nahrubo. Polovinu ho vložte do zapékací misky, přelijte polovinou bešamelu a zasypte polovinou sýra. Postup zopakujte a nakonec přisypte slaninu a lehce ji vmíchejte. Dejte péct na 10–15 minut.

4 Bagety vložte na 5 minut do trouby (můžete je zapéct pod grilem), až zezlátnou. Potřete česnekem, namažte a snídejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

Evka Árvová

Skvelý receptík. Veľmi som si ho obľúbila. Osobne som ho robila v dvoch verziách:s polovičným parmezánom 100g a aj s 200g. Ten so 100g: masa bola prepojená, viac mi chutila:)

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit