0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1917 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 19 g
Tuky 123 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta je dokonalý. Mangold a římský kmín dodají kaprovi zajímavou chuť, kterou skvěle doplní navinulá omáčka.

Suroviny

kapr 800 g
filety kapra očištěného a vykostěného
sůl
pepř mletý
římský kmín
drcený či mletý
mangold 6 lístků
máslo 100 g
plus lžíce navíc
šalotka 1 ks
najemno
suché
vývar 200 ml
rybí
šafrán 1 špetka

1 Listy mangoldu krátce povařte. Pak je zchlaďte a nechte okapat. Odkrojte konce a tuhé středy naklepejte obráceným nožem nebo paličkou. Kapra nakrájejte na 6–8 porcí, osolte, opepřete a ochuťte římským kmínem. Na střed listů klaďte porce kapra, zabalte a převažte provázkem.

2 Balíčky rozložte na pařák a vařte je v páře 10–15 minut. Do vývaru vmíchejte šafrán a nechte stát stranou.

3 Na lžíci másla osmahněte dosklovita šalotku a zalijte ji vínem. Přiveďte k varu a víno odpařte. Přilijte vývar se šafránem a zredukujte varem na polovinu. Stáhněte z ohně a postupně vmíchejte máslo, aby se omáčka zahustila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč