Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1135 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 42 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta je dokonalý. Mangold a římský kmín dodají kaprovi zajímavou chuť, kterou skvěle doplní navinulá omáčka.

Suroviny

800 g
filety kapra očištěného a vykostěného
sůl
pepř mletý
římský kmín
drcený či mletý
mangold 6
máslo 100 g
plus lžíce navíc
šalotka 1 ks
najemno
víno bílé 200 ml
suché
vývar 200 ml
šafrán špetka

1 Listy mangoldu krátce povařte. Pak je zchlaďte a nechte okapat. Odkrojte konce a tuhé středy naklepejte obráceným nožem nebo paličkou. Kapra nakrájejte na 6–8 porcí, osolte, opepřete a ochuťte římským kmínem. Na střed listů klaďte porce kapra, zabalte a převažte provázkem.

Balíčky rozložte na pařák a vařte je v páře 10–15 minut. Do vývaru vmíchejte šafrán a nechte stát stranou.

3 Na lžíci másla osmahněte dosklovita šalotku a zalijte ji vínem. Přiveďte k varu a víno odpařte. Přilijte vývar se šafránem a zredukujte varem na polovinu. Stáhněte z ohně a postupně vmíchejte máslo, aby se omáčka zahustila.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit