Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta je dokonalý. Mangold a římský kmín dodají kaprovi zajímavou chuť, kterou skvěle doplní navinulá omáčka.
Postup
1
Listy mangoldu krátce povařte. Pak je zchlaďte a nechte okapat. Odkrojte konce a tuhé středy naklepejte obráceným nožem nebo paličkou. Kapra nakrájejte na 6–8 porcí, osolte, opepřete a ochuťte římským kmínem. Na střed listů klaďte porce kapra, zabalte a převažte provázkem.
2
Balíčky rozložte na pařák a vařte je v páře 10–15 minut. Do vývaru vmíchejte šafrán a nechte stát stranou.
3
Na lžíci másla osmahněte dosklovita šalotku a zalijte ji vínem. Přiveďte k varu a víno odpařte. Přilijte vývar se šafránem a zredukujte varem na polovinu. Stáhněte z ohně a postupně vmíchejte máslo, aby se omáčka zahustila.