Pečené fazole s mangoldem

Pečené fazole s mangoldem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 390 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 27 g
Tuky 18 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Plné bílkovin

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 0.5 ks
menší kus, nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
mangold 1 ks
nebo půl mladé kapusty
1 ks
konzerva rajčat loupaná, rozmáčknutá (425 g)
kuře 0.5 hrnek
uzené na kostky, nebo netučná šunka
2 ks
konzerva červené fazole (à 425 g), scezených
1 ks
konzerva bílé fazole střední i s nálevem
petrželka 1 hrst
nasekaná čerstvá
tymián 1 ČL
nasekaný, nebo oregano
1

Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké pánvi na oleji na středním plameni opékejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev a česnek. Osolte, opepřete a občas zamíchejte, až zelenina změkne a zezlátne. Trvá to asi 7 minut.

2 Mangold očistěte, odřízněte nejspodnější část stonků, zbytek stonků nakrájejte na nudličky, listy nahrubo. Vše přidejte do pánve k opečené zelenině a míchejte další 3 minuty. Přidejte rajčata včetně nálevu, zvyšte plamen a nechte vařit 5 minut do zhoustnutí. Vsypte fazole, bílé včetně nálevu. Vmíchejte petrželku, tymián či oregano a znovu přiveďte k varu.

3 Jednu čtvrtinu směsi nahrubo rozmačkejte mačkadlem na brambory nebo vidličkou – směs se tím zahustí. Smíchejte ze zbytkem a osolte. Přendejte do zapékací nádoby, zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut. Odkryjte a dopékejte ještě 10 minut.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit