Plné bílkovin
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké pánvi na oleji na středním plameni opékejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev a česnek. Osolte, opepřete a občas zamíchejte, až zelenina změkne a zezlátne. Trvá to asi 7 minut.
Mangold očistěte, odřízněte nejspodnější část stonků, zbytek stonků nakrájejte na nudličky, listy nahrubo. Vše přidejte do pánve k opečené zelenině a míchejte další 3 minuty. Přidejte rajčata včetně nálevu, zvyšte plamen a nechte vařit 5 minut do zhoustnutí. Vsypte fazole, bílé včetně nálevu. Vmíchejte petrželku, tymián či oregano a znovu přiveďte k varu.
Jednu čtvrtinu směsi nahrubo rozmačkejte mačkadlem na brambory nebo vidličkou – směs se tím zahustí. Smíchejte ze zbytkem a osolte. Přendejte do zapékací nádoby, zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut. Odkryjte a dopékejte ještě 10 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )