Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené fazole s mangoldem
Pečené fazole s mangoldem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené fazole s mangoldem

3.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 967 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 117 g
Tuky 21 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plné bílkovin

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule ½ ks
menší kus, nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
mangold 1 ks
nebo půl mladé kapusty
kuře ½ hrnek
uzené na kostky, nebo netučná šunka
420 g, konzerva, i s nálevem
petrželka 1 hrst
nasekaná čerstvá
tymián 1 ČL
nasekaný, nebo oregano

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké pánvi na oleji na středním plameni opékejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev a česnek. Osolte, opepřete a občas zamíchejte, až zelenina změkne a zezlátne. Trvá to asi 7 minut.

2

Mangold očistěte, odřízněte nejspodnější část stonků, zbytek stonků nakrájejte na nudličky, listy nahrubo. Vše přidejte do pánve k opečené zelenině a míchejte další 3 minuty. Přidejte rajčata včetně nálevu, zvyšte plamen a nechte vařit 5 minut do zhoustnutí. Vsypte fazole, bílé včetně nálevu. Vmíchejte petrželku, tymián či oregano a znovu přiveďte k varu.

3

Jednu čtvrtinu směsi nahrubo rozmačkejte mačkadlem na brambory nebo vidličkou – směs se tím zahustí. Smíchejte ze zbytkem a osolte. Přendejte do zapékací nádoby, zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut. Odkryjte a dopékejte ještě 10 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...