0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem

Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 892 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 93 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy se ve vaší kuchyni ještě nezabydlely? Věřte nám, že s tímhle receptem se to změní! Nejen, že jsou cenově dostupné, ale když je správně připravíte, jsou navíc nesmírně dobré. 

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
+ podle chuti k podávání
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
vepřové maso mleté 300 g
nepříliš tučné
ječné kroupy 200 g
propláchnuté a okapané
suché
vývar zeleninový 1 l
horký
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nadrobno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno

Postup

1

Ve velkém rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli a vepřové maso a za stálého míchání a rozbíjení hrudek masa opékejte, aby cibule změkla a maso zhnědlo. Vmíchejte kroupy a ještě pár minut opékejte. Podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Pak po naběračkách přilévejte vývar, další teprve tehdy, až se předchozí vstřebá. Pokračujte do změknutí krup, asi 30 minut.

2

Odstavte, vmíchejte baby špenát, aby zavadl. Pak vmíchejte i petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte posypané jarní cibulkou. Pokud maso nebylo příliš tučné, můžete pokapat dalším olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč