Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem
Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 892 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 93 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy se ve vaší kuchyni ještě nezabydlely? Věřte nám, že s tímhle receptem se to změní! Nejen, že jsou cenově dostupné, ale když je správně připravíte, jsou navíc nesmírně dobré. 

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
+ podle chuti k podávání
nakrájená nadrobno
nepříliš tučné
ječné kroupy 200 g
propláchnuté a okapané
suché
vývar zeleninový 1 l
horký
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nadrobno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno

Postup

1

Ve velkém rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli a vepřové maso a za stálého míchání a rozbíjení hrudek masa opékejte, aby cibule změkla a maso zhnědlo. Vmíchejte kroupy a ještě pár minut opékejte. Podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Pak po naběračkách přilévejte vývar, další teprve tehdy, až se předchozí vstřebá. Pokračujte do změknutí krup, asi 30 minut.

2

Odstavte, vmíchejte baby špenát, aby zavadl. Pak vmíchejte i petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte posypané jarní cibulkou. Pokud maso nebylo příliš tučné, můžete pokapat dalším olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...