Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem

Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kroupy se špenátem a mletým vepřovým masem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 892 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 93 g
Tuky 29 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kroupy se ve vaší kuchyni ještě nezabydlely? Věřte nám, že s tímhle receptem se to změní! Nejen, že jsou cenově dostupné, ale když je správně připravíte, jsou navíc nesmírně dobré. 

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
+ podle chuti k podávání
nakrájená nadrobno
nepříliš tučné
ječné kroupy 200 g
propláchnuté a okapané
suché
vývar zeleninový 1 l
horký
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nadrobno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno

Postup

1

Ve velkém rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli a vepřové maso a za stálého míchání a rozbíjení hrudek masa opékejte, aby cibule změkla a maso zhnědlo. Vmíchejte kroupy a ještě pár minut opékejte. Podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Pak po naběračkách přilévejte vývar, další teprve tehdy, až se předchozí vstřebá. Pokračujte do změknutí krup, asi 30 minut.

2

Odstavte, vmíchejte baby špenát, aby zavadl. Pak vmíchejte i petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte posypané jarní cibulkou. Pokud maso nebylo příliš tučné, můžete pokapat dalším olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč