Kroupy se ve vaší kuchyni ještě nezabydlely? Věřte nám, že s tímhle receptem se to změní! Nejen, že jsou cenově dostupné, ale když je správně připravíte, jsou navíc nesmírně dobré.
Suroviny
Postup
Ve velkém rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli a vepřové maso a za stálého míchání a rozbíjení hrudek masa opékejte, aby cibule změkla a maso zhnědlo. Vmíchejte kroupy a ještě pár minut opékejte. Podlijte vínem a nechte odpařit alkohol. Pak po naběračkách přilévejte vývar, další teprve tehdy, až se předchozí vstřebá. Pokračujte do změknutí krup, asi 30 minut.
Odstavte, vmíchejte baby špenát, aby zavadl. Pak vmíchejte i petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte posypané jarní cibulkou. Pokud maso nebylo příliš tučné, můžete pokapat dalším olivovým olejem.