
Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou
Fusion asijské kuchyně s českou zahrádkou: z nečekaného spojení se zrodí blaho – křupavé knedlíčky plné šťavnatého ovoce zalité sametovou omáčkou.
Ingredience
- cca 20 blum
- 1 balení těsta připraveného na taštičky won ton (v 260 g balení je 40 plátků těsta)
- 1 vejce, prošlehané
- rostlinný olej na smažení
- 150 g smetany ke šlehání (33%)
- 150 g plnotučného mléka
- 1/2 vanilkového lusku
- 30 g krupicového cukru
- 80 g žloutků
NA VANILKOVOU OMÁČKU
Příprava jídla
1 Na omáčku vlijte do hrnce smetanu a mléko, přidejte vanilkový lusk a přiveďte těsně pod bod varu. Cukr prošlehejte v misce se žloutky a za stálého šlehání do směsi pomalu přilévejte horké mléko se smetanou. Směs vraťte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 82 °C. Ihned odstavte a přelijte do jiné nádoby, aby se zastavil var.
2 Blumy vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky nebo na menší kousky a plňte jimi plátky těsta: doprostřed dejte vždy 1–2 lžičky ovoce, kraje těsta potřete prošlehaným vajíčkem a spojte protilehlé rohy uprostřed. Pak přitiskněte i strany tak, aby taštičky byly zcela uzavřené. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s vanilkovou omáčkou.
Přidat komentář