Vsaďte na čerstvou a dobrou hladkou mouku z pohanky, která je bezlepková, těsto odlehčí a sníží glykemický index.
Suroviny
mouka pohanková hladká
250
g
tvaroh měkký
250
g
polotučný, ve vaničce
máslo
50
g
50–80 g podle potřeby, rozpuštěné
vejce
1
ks
sůl
1
špetka
meruňky
15
ks
vypeckované
Na ořechovou drobenku
vlašské ořechy
80
g
či lískové, lze použít i mandle, nasekané nebo umleté nahrubo
máslo
80
g
krupicový cukr
80
g
Na dokončení
nastrouhaný, na posypání
na poprášení
rozpuštěné, na polití
Postup
1
Na drobenku opečte ořechy (nebo mandle) a na pánvi promíchejte s máslem a cukrem.
2
Z pohankové mouky, tvarohu, másla, vejce a špetky soli uhněťte hladké nelepivé těsto. Z něj potom odkrajujte kousky, na pomoučněné ploše je vyválejte na placičky, které naplňte meruňkami a zabalte.
3
Hotové knedlíky vařte v osolené vodě asi 8 minut. Podávejte sypané ořechovou drobenkou a/nebo tvarohem, moučkovým cukrem a polité máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Meruňky se v kuchyni rozhodně neztratí – připravte z nich koláč, ovocné knedlíky nebo je zavařte. V zimě jako když najdete(45 receptů )
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů )
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )