
Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta
Vsaďte na čerstvou a dobrou hladkou mouku z pohanky, která je bezlepková, těsto odlehčí a sníží glykemický index.
Vydání: 2017/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 250 g pohankové mouky
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 50–80 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- špetka soli
- cca 15 meruněk (podle velikosti), vypeckovaných
- 80 g vlašských či lískových ořechů nebo mandlí, nasekaných nebo umletých nahrubo
- 80 g másla
- 80 g krupicového cukru
- tvrdý tvaroh, nastrouhaný, na posypání
- moučkový cukr na poprášení
- rozpuštěné máslo, na polití
NA OŘECHOVOU DROBENKU
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Na drobenku opečte ořechy (nebo mandle) a na pánvi promíchejte s máslem a cukrem.
2 Z pohankové mouky, tvarohu, másla, vejce a špetky soli uhněťte hladké nelepivé těsto. Z něj potom odkrajujte kousky, na pomoučněné ploše je vyválejte na placičky, které naplňte meruňkami a zabalte.
3 Hotové knedlíky vařte v osolené vodě asi 8 minut. Podávejte sypané ořechovou drobenkou a/nebo tvarohem, moučkovým cukrem a polité máslem.
Přidat komentář