Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta

Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3709 kcal
Bílkoviny 103 g
Cukr 397 g
Tuky 174 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vsaďte na čerstvou a dobrou hladkou mouku z pohanky, která je bezlepková, těsto odlehčí a sníží glykemický index.

Suroviny

mouka pohanková hladká 250 g
tvaroh měkký 250 g
polotučný, ve vaničce
máslo 50 g
50–80 g podle potřeby, rozpuštěné
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
meruňky 15 ks
vypeckované
Na ořechovou drobenku
vlašské ořechy 80 g
či lískové, lze použít i mandle, nasekané nebo umleté nahrubo
máslo 80 g
krupicový cukr 80 g
Na dokončení
tvaroh tvrdý
nastrouhaný, na posypání
moučkový cukr
na poprášení
máslo
rozpuštěné, na polití

Na drobenku opečte ořechy (nebo mandle) a na pánvi promíchejte s máslem a cukrem.

2 Z pohankové mouky, tvarohu, másla, vejce a špetky soli uhněťte hladké nelepivé těsto. Z něj potom odkrajujte kousky, na pomoučněné ploše je vyválejte na placičky, které naplňte meruňkami a zabalte.

3 Hotové knedlíky vařte v osolené vodě asi 8 minut. Podávejte sypané ořechovou drobenkou a/nebo tvarohem, moučkovým cukrem a polité máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit