Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta

Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3709 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 397 g
Tuky 174 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsaďte na čerstvou a dobrou hladkou mouku z pohanky, která je bezlepková, těsto odlehčí a sníží glykemický index.

Související recepty

Varenyky

Varenyky, ukrajinské šátečky z nudlového těsta, mů...

Suroviny

mouka pohanková hladká 250 g
tvaroh měkký 250 g
polotučný, ve vaničce
máslo 50 g
50–80 g podle potřeby, rozpuštěné
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
meruňky 15 ks
vypeckované
Na ořechovou drobenku
vlašské ořechy 80 g
či lískové, lze použít i mandle, nasekané nebo umleté nahrubo
máslo 80 g
krupicový cukr 80 g
Na dokončení
tvaroh tvrdý
nastrouhaný, na posypání
moučkový cukr
na poprášení
máslo
rozpuštěné, na polití

Na drobenku opečte ořechy (nebo mandle) a na pánvi promíchejte s máslem a cukrem.

2 Z pohankové mouky, tvarohu, másla, vejce a špetky soli uhněťte hladké nelepivé těsto. Z něj potom odkrajujte kousky, na pomoučněné ploše je vyválejte na placičky, které naplňte meruňkami a zabalte.

3 Hotové knedlíky vařte v osolené vodě asi 8 minut. Podávejte sypané ořechovou drobenkou a/nebo tvarohem, moučkovým cukrem a polité máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit