0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou

Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2585 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 380 g
Tuky 93 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fusion asijské kuchyně s českou zahrádkou: z nečekaného spojení se zrodí blaho – křupavé knedlíčky plné šťavnatého ovoce zalité sametovou omáčkou.

Suroviny

bluma 20 ks
těsto wonton 1 bal
těsto připravené na taštičky won ton (v jednom 260g balení je cca 40 plátků těsta)
vejce 1 ks
prošlehané
rostlinný olej
na smažení
Na vanilkovou omáčku
smetana ke šlehání 150 g
33%
mléko 150 g
plnotučné
vanilkový lusk ½ ks
krupicový cukr 30 g
žloutek 80 g

1 Na omáčku vlijte do hrnce smetanu a mléko, přidejte vanilkový lusk a přiveďte těsně pod bod varu. Cukr prošlehejte v misce se žloutky a za stálého šlehání do směsi pomalu přilévejte horké mléko se smetanou. Směs vraťte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 82 °C. Ihned odstavte a přelijte do jiné nádoby, aby se zastavil var.

2 Blumy vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky nebo na menší kousky a plňte jimi plátky těsta: doprostřed dejte vždy 1–2 lžičky ovoce, kraje těsta potřete prošlehaným vajíčkem a spojte protilehlé rohy uprostřed. Pak přitiskněte i strany tak, aby taštičky byly zcela uzavřené. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s vanilkovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč