Fusion asijské kuchyně s českou zahrádkou: z nečekaného spojení se zrodí blaho – křupavé knedlíčky plné šťavnatého ovoce zalité sametovou omáčkou.
Suroviny
1 Na omáčku vlijte do hrnce smetanu a mléko, přidejte vanilkový lusk a přiveďte těsně pod bod varu. Cukr prošlehejte v misce se žloutky a za stálého šlehání do směsi pomalu přilévejte horké mléko se smetanou. Směs vraťte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 82 °C. Ihned odstavte a přelijte do jiné nádoby, aby se zastavil var.
2 Blumy vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky nebo na menší kousky a plňte jimi plátky těsta: doprostřed dejte vždy 1–2 lžičky ovoce, kraje těsta potřete prošlehaným vajíčkem a spojte protilehlé rohy uprostřed. Pak přitiskněte i strany tak, aby taštičky byly zcela uzavřené. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s vanilkovou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- Putování za švestkovou vůní(17 receptů)