0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou

Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2585 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 380 g
Tuky 93 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fusion asijské kuchyně s českou zahrádkou: z nečekaného spojení se zrodí blaho – křupavé knedlíčky plné šťavnatého ovoce zalité sametovou omáčkou.

Suroviny

bluma 20 ks
těsto wonton 1 bal
těsto připravené na taštičky won ton (v jednom 260g balení je cca 40 plátků těsta)
vejce 1 ks
prošlehané
rostlinný olej
na smažení
Na vanilkovou omáčku
smetana ke šlehání 150 g
33%
mléko 150 g
plnotučné
vanilkový lusk 0.5 ks
krupicový cukr 30 g
žloutek 80 g

1 Na omáčku vlijte do hrnce smetanu a mléko, přidejte vanilkový lusk a přiveďte těsně pod bod varu. Cukr prošlehejte v misce se žloutky a za stálého šlehání do směsi pomalu přilévejte horké mléko se smetanou. Směs vraťte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 82 °C. Ihned odstavte a přelijte do jiné nádoby, aby se zastavil var.

2 Blumy vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky nebo na menší kousky a plňte jimi plátky těsta: doprostřed dejte vždy 1–2 lžičky ovoce, kraje těsta potřete prošlehaným vajíčkem a spojte protilehlé rohy uprostřed. Pak přitiskněte i strany tak, aby taštičky byly zcela uzavřené. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s vanilkovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit