0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

4.4 / 5. Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 257 g
Tuky 66 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové jahodové knedlíky sypané strouhaným tvrdým tvarohem s cukrem a perníkem zalité rozpuštěným máslem hosté pražského Café Savoy milují. Vyzkoušejte je i vy! Je to bomba!

Suroviny

máslo 40 g
změklé
tvaroh měkký 250 g
ve vaničce
žloutek 60 g
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 50 g
krupicový cukr 50 g
strouhanka 150 g
z bílého chleba
jahody 500 g
pěkné
Na dokončení
perník
strouhaný, na posypání
tvaroh tvrdý 600 g
strouhaný, na posypání
moučkový cukr
na posypání
máslo
rozpuštěné, na polití

Postup

1

Do mísy dejte máslo, měkký tvaroh, žloutky, vejce, mouku, cukr i strouhanku – tu zapracovávejte postupně, někdy jí stačí méně. Vypracujte těsto, které by se nemělo trhat. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2

Potom oddělujte kousky těsta, tvořte z nich placičky (těsto by mělo být zhruba 5 mm silné) a balte do nich celé jahody.

 
3

Připravené knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5–10 minut, doba varu závisí na velikosti ovoce zabaleného uvnitř.

 
4

Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným perníkem a tvarohem, pocukrované a přelité máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit