Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 257 g
Tuky 66 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocné knedlíky sypané tvarohem a perníkem hosté pražského Café Savoy milují. Vyzkoušejte je i vy.

Související recepty

Varenyky

Varenyky, ukrajinské šátečky z nudlového těsta, mů...

Suroviny

máslo 40 g
změklé
tvaroh měkký 250 g
ve vaničce
žloutek 60 g
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 50 g
krupicový cukr 50 g
strouhanka 150 g
z bílého chleba
jahody 500 g
pěkné
Na dokončení
perník
strouhaný, na posypání
tvaroh tvrdý 600 g
strouhaný, na posypání
moučkový cukr
na posypání
máslo
rozpuštěné, na polití

1 Do mísy dejte máslo, měkký tvaroh, žloutky, vejce, mouku, cukr i strouhanku – tu zapracovávejte postupně, někdy jí stačí méně. Vypracujte těsto, které by se nemělo trhat. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2 Potom oddělujte kousky těsta, tvořte z nich placičky (těsto by mělo být zhruba 5 mm silné) a balte do nich celé jahody.

3 Připravené knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5–10 minut, doba varu závisí na velikosti ovoce zabaleného uvnitř.

4 Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným perníkem a tvarohem, pocukrované a přelité máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...

Obchod Apetit