Tvarohové jahodové knedlíky sypané strouhaným tvrdým tvarohem s cukrem a perníkem zalité rozpuštěným máslem hosté pražského Café Savoy milují. Vyzkoušejte je i vy! Tenhle recept je naprostá bomba!
Suroviny
Postup
Do mísy dejte máslo, měkký tvaroh, žloutky, vejce, mouku, cukr i strouhanku – tu zapracovávejte postupně, někdy jí stačí méně. Vypracujte těsto, které by se nemělo trhat. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
Potom oddělujte kousky těsta, tvořte z nich placičky (těsto by mělo být zhruba 5 mm silné) a balte do nich celé jahody.
Připravené knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5–10 minut, doba varu závisí na velikosti ovoce zabaleného uvnitř.
Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným perníkem a tvarohem, pocukrované a přelité máslem.