Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

4.1/5 Počet hodnocení: 44
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 257 g
Tuky 66 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové jahodové knedlíky sypané strouhaným tvrdým tvarohem s cukrem a perníkem zalité rozpuštěným máslem hosté pražského Café Savoy milují. Vyzkoušejte je i vy! Je to bomba!

Suroviny

změklé
ve vaničce
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 50 g
strouhanka 150 g
z bílého chleba
jahody 500 g
pěkné
Na dokončení
perník
strouhaný, na posypání
strouhaný, na posypání
na posypání
rozpuštěné, na polití

Postup

1

Do mísy dejte máslo, měkký tvaroh, žloutky, vejce, mouku, cukr i strouhanku – tu zapracovávejte postupně, někdy jí stačí méně. Vypracujte těsto, které by se nemělo trhat. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2

Potom oddělujte kousky těsta, tvořte z nich placičky (těsto by mělo být zhruba 5 mm silné) a balte do nich celé jahody.

 
3

Připravené knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5–10 minut, doba varu závisí na velikosti ovoce zabaleného uvnitř.

 
4

Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným perníkem a tvarohem, pocukrované a přelité máslem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč