Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 60
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 257 g
Tuky 66 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové jahodové knedlíky sypané strouhaným tvrdým tvarohem s cukrem a perníkem zalité rozpuštěným máslem hosté pražského Café Savoy milují. Vyzkoušejte je i vy! Tenhle recept je naprostá bomba!

Související recepty

Suroviny

změklé
ve vaničce
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 50 g
strouhanka 150 g
z bílého chleba
jahody 500 g
pěkné
Na dokončení
perník
strouhaný, na posypání
strouhaný, na posypání
na posypání
rozpuštěné, na polití

Postup

1

Do mísy dejte máslo, měkký tvaroh, žloutky, vejce, mouku, cukr i strouhanku – tu zapracovávejte postupně, někdy jí stačí méně. Vypracujte těsto, které by se nemělo trhat. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2

Potom oddělujte kousky těsta, tvořte z nich placičky (těsto by mělo být zhruba 5 mm silné) a balte do nich celé jahody.

 
3

Připravené knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5–10 minut, doba varu závisí na velikosti ovoce zabaleného uvnitř.

4

Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným perníkem a tvarohem, pocukrované a přelité máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín