
Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye
Ovocné knedlíky sypané tvarohem a perníkem hosté pražského Café Savoy milují. Vyzkoušejte je i vy.
Vydání: 2017/7
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 40 g másla, změklého
- 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 60 g žloutků
- 1 vejce
- 50 g hrubé mouky
- 50 g krupicového cukru
- 150 g strouhanky z bílého chleba
- cca 500 g pěkných jahod
- strouhaný perník na posypání
- tvrdý tvaroh, strouhaný, na posypání (cca 600 g)
- moučkový cukr na posypání
- rozpuštěné máslo, na polití
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Do mísy dejte máslo, měkký tvaroh, žloutky, vejce, mouku, cukr i strouhanku – tu zapracovávejte postupně, někdy jí stačí méně. Vypracujte těsto, které by se nemělo trhat. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
2 Potom oddělujte kousky těsta, tvořte z nich placičky (těsto by mělo být zhruba 5 mm silné) a balte do nich celé jahody.
3 Připravené knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5–10 minut, doba varu závisí na velikosti ovoce zabaleného uvnitř.
4 Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným perníkem a tvarohem, pocukrované a přelité máslem.
Přidat komentář