0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

3.9/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 101 g
Tuky 145 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou lehké jako pírko, a navíc přirozeně bezlepkové – tyhle knedlíčky jsou jen samá ricotta!

 

Suroviny

ricotta 400 g
čerstvá (viz Něco navíc)
krupicový cukr
na obalení
Na zabaglione
žloutek 3 ks
krupicový cukr 3 PL
Grand Marnier
trocha (1 střik)
Na dokončení
maliny 250 g
moučkový cukr
máta
na ozdobení

Z čerstvé nebo vykapané ricotty uválejte malé knedlíčky (velikosti ořechu). Obalte je v cukru, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 20 minut do trouby vyhřáté na 80 °C.

2 Na zabaglione dejte do žáruvzdorné mísy žloutky, přidejte cukr a nad vodní lázní vyšlehejte do hustého světlého krému. Nakonec zašlehejte likér Grand Marnier.

3 Do hlubokého talíře dejte knedlíčky a zalijte je opatrně zabaglione. Ozdobte několika malinami a mátou. Zbylé maliny rozmačkejte s moučkovým cukrem dle chuti a podávejte ke knedlíčkům.

NĚCO NAVÍC
Ricotta musí být opravdu čerstvá, pokud ji koupíte v supermarketu, nechte ji nejdříve vykapat, jinak vám knedlíčky nebudou držet!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč