Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

3.9/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 101 g
Tuky 145 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou lehké jako pírko, a navíc přirozeně bezlepkové – tyhle knedlíčky jsou jen samá ricotta!

 

Suroviny

ricotta 400 g
čerstvá (viz Něco navíc)
na obalení
Na zabaglione
Grand Marnier
trocha (1 střik)
Na dokončení
maliny 250 g
máta
na ozdobení

Z čerstvé nebo vykapané ricotty uválejte malé knedlíčky (velikosti ořechu). Obalte je v cukru, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 20 minut do trouby vyhřáté na 80 °C.

2 Na zabaglione dejte do žáruvzdorné mísy žloutky, přidejte cukr a nad vodní lázní vyšlehejte do hustého světlého krému. Nakonec zašlehejte likér Grand Marnier.

3 Do hlubokého talíře dejte knedlíčky a zalijte je opatrně zabaglione. Ozdobte několika malinami a mátou. Zbylé maliny rozmačkejte s moučkovým cukrem dle chuti a podávejte ke knedlíčkům.

NĚCO NAVÍC
Ricotta musí být opravdu čerstvá, pokud ji koupíte v supermarketu, nechte ji nejdříve vykapat, jinak vám knedlíčky nebudou držet!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč