Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

3.7/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 101 g
Tuky 145 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou lehké jako pírko, a navíc přirozeně bezlepkové – tyhle knedlíčky jsou jen samá ricotta!

 

Suroviny

ricotta 400 g
čerstvá (viz Něco navíc)
na obalení
Na zabaglione
Grand Marnier
trocha (1 střik)
Na dokončení
maliny 250 g
máta
na ozdobení

Postup

1

Z čerstvé nebo vykapané ricotty uválejte malé knedlíčky (velikosti ořechu). Obalte je v cukru, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 20 minut do trouby vyhřáté na 80 °C.

2

Na zabaglione dejte do žáruvzdorné mísy žloutky, přidejte cukr a nad vodní lázní vyšlehejte do hustého světlého krému. Nakonec zašlehejte likér Grand Marnier.

3

Do hlubokého talíře dejte knedlíčky a zalijte je opatrně zabaglione. Ozdobte několika malinami a mátou. Zbylé maliny rozmačkejte s moučkovým cukrem dle chuti a podávejte ke knedlíčkům.

NĚCO NAVÍC
Ricotta musí být opravdu čerstvá, pokud ji koupíte v supermarketu, nechte ji nejdříve vykapat, jinak vám knedlíčky nebudou držet!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín