Indické bramborové kari s kopřivami

Indické bramborové kari s kopřivami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 517 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 72 g
Tuky 19 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kopřivy rostou po celém světě. Znají je tedy i v Indii a tamní kuchyně na ně nedá dopustit. Výborné, pikantní jídlo!

Suroviny

brambory 300 g
oloupané, na kostky
rostlinný olej 1 PL
chilli sušené 0.25 ČL
možno vynechat
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
sůl
kopřiva svazek
chilli paprička 1 ks
zelená
arabský chléb
k podávání
jogurt
hustý, k podávání
Brambory vložte do osolené vody a na mírném plameni povařte asi dvacet minut. Sceďte a osmahněte na rozehřátém oleji spolu s chilli a kurkumou, solí, nakrájenými kopřivami a nasekanou chilli papričkou. Zastříkněte trochou vody a ještě krátce poduste. Podávejte s chlebovými plackami, případně doplněné jogurtem.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit