Kopřivy rostou po celém světě. Znají je tedy i v Indii a tamní kuchyně na ně nedá dopustit. Indické bramborové kari s kopřivami je výborné, pikantní a levné jídlo!
Suroviny
brambory
300
g
oloupané, na kostky
rostlinný olej
1
PL
chilli sušené
¼
ČL
možno vynechat
kurkuma (mletá)
½
ČL
sůl
kopřiva
1
svazek
chilli paprička
1
ks
zelená
k podávání
hustý, k podávání
Postup
1
Brambory vložte do osolené vody a na mírném plameni povařte asi dvacet minut.
2
Sceďte a osmahněte na rozehřátém oleji spolu s chilli a kurkumou, solí, nakrájenými kopřivami a nasekanou chilli papričkou.
3
Zastříkněte trochou vody a ještě krátce poduste.
4
Podávejte s chlebovými plackami, případně doplněné jogurtem.