Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické bramborové kari s kopřivami
Indické bramborové kari s kopřivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indické bramborové kari s kopřivami

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 523 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 73 g
Tuky 19 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kopřivy rostou po celém světě. Znají je tedy i v Indii a tamní kuchyně na ně nedá dopustit. Indické bramborové kari s kopřivami je výborné, pikantní a levné jídlo!

Suroviny

oloupané, na kostky
rostlinný olej 1 PL
chilli sušené ¼ ČL
možno vynechat
sůl
kopřiva 1 svazek
zelená
hustý, k podávání

Postup

1

Brambory vložte do osolené vody a na mírném plameni povařte asi dvacet minut.

2

Sceďte a osmahněte na rozehřátém oleji spolu s chilli a kurkumou, solí, nakrájenými kopřivami a nasekanou chilli papričkou.

3

Zastříkněte trochou vody a ještě krátce poduste.

4

Podávejte s chlebovými plackami, případně doplněné jogurtem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...