Kuře po indicku

Kuře po indicku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2520 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 332 g
Tuky 51 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Voňavá rýže chutná už sama o sobě, počkejte, až přidáte opečená kuřecí prsa. Pokud máte čas, naložte maso do jogurtu a kari pasty několik hodin před vařením.

Suroviny

jogurt 300 ml
přírodní
2 PL
madráská kari pasta lze nahradit jinou indickou kari pastou
kuřecí prsa 4 ks
máslo 1 PL
cibule 2 ks
rozpůlené a na plátky
kardamom 6 tobolek
zmáčknuté
rýže basmati 300 g
nejlépe přírodní
vývar kuřecí 700 ml
mandle plátky 2 PL
opražené
chilli paprička 2 ks
červená, najemno nasekaná, nemusí být
koriandr svazek
nasekaný, nemusí být
sůl
pepř
1 Smíchejte jogurt a kari pastu a ve směsi obalte kuřecí prsa. Ve velkém mělkém rendlíku nebo v hlubší pánvi, k němuž/níž máte poklici, rozehřejte lžíci másla. Vsypte cibuli a kardamom a pět minut opékejte, pak přidejte rýži a vývar. Přiveďte k varu, přiklopte a duste, aby se vývar vstřebal a rýže změkla (možná budete muset přilít ještě trochu vývaru).

2 Kuřecí prsa opečte na pánvi nebo pod grilem dozlatova tak, aby byla uvnitř propečená.

3 Do rýže vmíchejte mandlové lupínky, chilli papričky a koriandr. Maso nakrájejte a naskládejte na rýži.

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit