Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře po indicku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2569 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 337 g
Tuky 53 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá rýže chutná už sama o sobě, počkejte, až přidáte opečená kuřecí prsa. Pokud máte čas, naložte maso do jogurtu a kari pasty několik hodin před vařením.

Suroviny

jogurt 300 ml
přírodní
rozpůlené a na plátky
kardamom 6 tobolek
zmáčknuté
rýže basmati 300 g
nejlépe přírodní
vývar kuřecí 700 ml
mandle plátky 2 PL
opražené
červená, najemno nasekaná, nemusí být
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný, nemusí být
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte jogurt a kari pastu a ve směsi obalte kuřecí prsa. Ve velkém mělkém rendlíku nebo v hlubší pánvi, k němuž/níž máte poklici, rozehřejte lžíci másla. Vsypte cibuli a kardamom a pět minut opékejte, pak přidejte rýži a vývar.

2

Přiveďte k varu, přiklopte a duste, aby se vývar vstřebal a rýže změkla (možná budete muset přilít ještě trochu vývaru).

3

Kuřecí prsa opečte na pánvi nebo pod grilem dozlatova tak, aby byla uvnitř propečená.

4

Do rýže vmíchejte mandlové lupínky, chilli papričky a koriandr. Maso nakrájejte a naskládejte na rýži.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...