Voňavá rýže chutná už sama o sobě, počkejte, až přidáte opečená kuřecí prsa. Pokud máte čas, naložte maso do jogurtu a kari pasty několik hodin před vařením.
Suroviny
jogurt
300
ml
přírodní
kari pasta červená
2
PL
kuřecí prsa
4
ks
máslo
1
PL
cibule
2
ks
rozpůlené a na plátky
kardamom
6
tobolek
zmáčknuté
rýže basmati
300
g
nejlépe přírodní
vývar kuřecí
700
ml
mandle plátky
2
PL
opražené
chilli paprička
2
ks
červená, najemno nasekaná, nemusí být
koriandr čerstvý
1
svazek
nasekaný, nemusí být
sůl
pepř
Postup
1
Smíchejte jogurt a kari pastu a ve směsi obalte kuřecí prsa. Ve velkém mělkém rendlíku nebo v hlubší pánvi, k němuž/níž máte poklici, rozehřejte lžíci másla. Vsypte cibuli a kardamom a pět minut opékejte, pak přidejte rýži a vývar.
2
Přiveďte k varu, přiklopte a duste, aby se vývar vstřebal a rýže změkla (možná budete muset přilít ještě trochu vývaru).
3
Kuřecí prsa opečte na pánvi nebo pod grilem dozlatova tak, aby byla uvnitř propečená.
4
Do rýže vmíchejte mandlové lupínky, chilli papričky a koriandr. Maso nakrájejte a naskládejte na rýži.