Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na tymiánu a česneku

Kuře na tymiánu a česneku

4.6/5 Počet hodnocení: 31
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 828 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 68 g
Tuky 31 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept si zaslouží co možná nejkvalitnější maso – zkuste si pro tentokrát připlatit a kupte biokuře.

Související recepty

Suroviny

kuře 1 ks
(o váze 1,6 kg), omyté a osušené
(nejlépe bio), omyté a rozčtvrcené
podélně přepůlené
8 ks
tymián větvičky
olivový olej 2 PL
sůl mořská
hrubozrnná
vývar kuřecí 125 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Do kuřete vložte čtyři čtvrtinky citronu a překřižte mu nohy, přetáhněte je kůží nebo je svažte provázkem, aby citron během pečení nevypadl.

3

Na dno pekáče dejte zbylý citron, česnekové palice a tymián a navrch posaďte kuře. Pokapejte olivovým olejem a řádně osolte.

4

Do pekáčku vlijte vývar a víno, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte 2 hodiny.

5

Poté odklopte, teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších 25 až 30 minut, aby bylo kuře zlaté a křupavé.

Související články

Apetit magazín