Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na tymiánu a česneku

Kuře na tymiánu a česneku

4.6/5 Počet hodnocení: 30
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 828 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 68 g
Tuky 31 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept si zaslouží co možná nejkvalitnější maso – zkuste si pro tentokrát připlatit a kupte biokuře.

Suroviny

kuře 1 ks
(o váze 1,6 kg), omyté a osušené
(nejlépe bio), omyté a rozčtvrcené
podélně přepůlené
8 ks
tymián větvičky
olivový olej 2 PL
sůl mořská
hrubozrnná
vývar kuřecí 125 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Do kuřete vložte čtyři čtvrtinky citronu a překřižte mu nohy, přetáhněte je kůží nebo je svažte provázkem, aby citron během pečení nevypadl.

3

Na dno pekáče dejte zbylý citron, česnekové palice a tymián a navrch posaďte kuře. Pokapejte olivovým olejem a řádně osolte.

4

Do pekáčku vlijte vývar a víno, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte 2 hodiny.

5

Poté odklopte, teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších 25 až 30 minut, aby bylo kuře zlaté a křupavé.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...