Kuře z Normandie

Kuře z Normandie

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2283 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 42 g
Tuky 169 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ten, kdo má rád kuře pečené na víně, bude variantou se ciderem nadšen! A stejně tak ten, kdo dosud dával přednost masu na pivu. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí stehna 6 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
slanina 100 g
sušená, nakrájená na nudličky
cibule 2 ks
menší, nakrájená na klínky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
česnek 2 stroužek
drcený
mouka pšeničná hladká 1 PL
cider 500 ml
suchý, francouzského typu
zakysaná smetana 150 ml
lze nahradit hustou zakysanou smetanou
bageta
křupavá, bramborová kaše nebo rýže k podávání

1 Troubu předehřejte na 170°C. V širokém litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Stehna osolte a po částech je opečte z obou stran dozlatova a dokřupava.

2 Maso vyjměte a do uvolněného kastrolu dejte slaninu a asi 4 minuty opékejte, pak přidejte cibuli a celer a míchejte další 4 minuty, aby změkly. Přidejte česnek, míchejte 30 sekund a poprašte moukou. Opékejte dalších 30 sekund, až zpění, a následně zalijte cidrem. Rozmíchejte a nechte asi minutu provařit. Pak přilijte vývar a přidejte tymián a bobkový list. Přiveďte k varu, potom osolte, opepřete a do hrnce vraťte kuřecí stehna.

3 Přiklopte, vložte do trouby a pečte 40 minut doměkka a dozlatova. Vyndejte z trouby a vyjměte maso. Omáčku na sporáku zjemněte crème fraîche nebo zakysanou smetanou a už jen krátce prohřejte. Vraťte kuře a podávejte s některou ze zvolených příloh. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit