Ten, kdo má rád kuře pečené na víně, bude variantou se ciderem nadšen! A stejně tak ten, kdo dosud dával přednost masu na pivu.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 170°C. V širokém litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Stehna osolte a po částech je opečte z obou stran dozlatova a dokřupava.
2 Maso vyjměte a do uvolněného kastrolu dejte slaninu a asi 4 minuty opékejte, pak přidejte cibuli a celer a míchejte další 4 minuty, aby změkly. Přidejte česnek, míchejte 30 sekund a poprašte moukou. Opékejte dalších 30 sekund, až zpění, a následně zalijte cidrem. Rozmíchejte a nechte asi minutu provařit. Pak přilijte vývar a přidejte tymián a bobkový list. Přiveďte k varu, potom osolte, opepřete a do hrnce vraťte kuřecí stehna.
3 Přiklopte, vložte do trouby a pečte 40 minut doměkka a dozlatova. Vyndejte z trouby a vyjměte maso. Omáčku na sporáku zjemněte crème fraîche nebo zakysanou smetanou a už jen krátce prohřejte. Vraťte kuře a podávejte s některou ze zvolených příloh.
Komentáře
In reply to Dobrý den, v receptu se píše… by Poměnka
Dobrý den, pani Frydrichová,
moc děkujeme za upozornění, chybějící údaje už jsme doplnili. Doufáme, že si pochutnáte :-)!
S přáním krásného dne, redakce Apetitu
Super kombinacia