Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře z Normandie

Ten, kdo má rád kuře pečené na víně, bude variantou se ciderem nadšen! A stejně tak ten, kdo dosud dával přednost masu na pivu. 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Kuře

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 6 kuřecích stehen
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100g sušené slaniny, nakrájené na nudličky
    • 2 menší cibule, nakrájené na klínky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 500ml suchého cideru francouzského typu
    • 150ml drůbežího vývaru
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 bobkový list
    • 150ml crème fraîche nebo husté zakysané smetany
    • křupavá bageta, bramborová kaše nebo rýže k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. V širokém litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Stehna osolte a po částech je opečte z obou stran dozlatova a dokřupava.

2 Maso vyjměte a do uvolněného kastrolu dejte slaninu a asi 4 minuty opékejte, pak přidejte cibuli a celer a míchejte další 4 minuty, aby změkly. Přidejte česnek, míchejte 30 sekund a poprašte moukou. Opékejte dalších 30 sekund, až zpění, a následně zalijte cidrem. Rozmíchejte a nechte asi minutu provařit. Pak přilijte vývar a přidejte tymián a bobkový list. Přiveďte k varu, potom osolte, opepřete a do hrnce vraťte kuřecí stehna.

3 Přiklopte, vložte do trouby a pečte 40 minut doměkka a dozlatova. Vyndejte z trouby a vyjměte maso. Omáčku na sporáku zjemněte crème fraîche nebo zakysanou smetanou a už jen krátce prohřejte. Vraťte kuře a podávejte s některou ze zvolených příloh. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Polévka s uzeným kolenem

Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Pečené brambory à la pizza

Komentáře

Obrazek uzivatele
Super kombinacia

Přidat komentář