Polévka s uzeným kolenem

Polévka s uzeným kolenem

Hodnocení receptu
Průměr: 2 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 126 g
Tuky 44 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na uzenou polévku, oblíbenou položku jídelníčku našich babiček, jsme skoro zapomněli – nastal čas ji vzkřísit! 

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 1 ks
malý, nakrájený nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
pastinák 1 ks
nakrájený na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
tymián 1 ČL
lístky
vývar zeleninový 1 l
brambory 2 ks
velká, oloupaná a nakrájená na kousky
hovězí maso mleté 200 g
z uzeného vepřového kolene nebo jiného uzeného, předem uvařeného doměkka, nakrájeného na kostky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná
chleba
k podávání

1 V hrnci na másle opékejte pórek asi 4 minuty, až změkne. Přidejte mrkev, pastinák, řapíkatý celer a lístky tymiánu a opékejte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přidejte brambory a vařte 10 minut. Pak přidejte uzené a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit