Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s uzeným kolenem

Polévka s uzeným kolenem

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 126 g
Tuky 44 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na uzenou polévku, oblíbenou položku jídelníčku našich babiček, jsme skoro zapomněli – nastal čas ji vzkřísit! 

Suroviny

pórek 1 ks
malý, nakrájený nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
nakrájený na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
tymián 1 ČL
lístky
vývar zeleninový 1 l
velká, oloupaná a nakrájená na kousky
z uzeného vepřového kolene nebo jiného uzeného, předem uvařeného doměkka, nakrájeného na kostky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná
k podávání

Postup

1

V hrnci na másle opékejte pórek asi 4 minuty, až změkne.

2

Přidejte mrkev, pastinák, řapíkatý celer a lístky tymiánu a opékejte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přidejte brambory a vařte 10 minut.

3

Pak přidejte uzené a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...