Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s uzeným kolenem

Na uzenou polévku, oblíbenou položku jídelníčku našich babiček, jsme skoro zapomněli – nastal čas ji vzkřísit! 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 malý pórek, nakrájený nadrobno
    • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
    • 1 pastinák, nakrájený na kostičky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 1 lžička lístků tymiánu
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • 2 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 200g masa z uzeného vepřového kolena (nebo jiného uzeného), předem uvařeného doměkka a nakrájeného na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nasekané petrželky
    • chleba k podávání 

Příprava jídla

1 V hrnci na másle opékejte pórek asi 4 minuty, až změkne. Přidejte mrkev, pastinák, řapíkatý celer a lístky tymiánu a opékejte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přidejte brambory a vařte 10 minut. Pak přidejte uzené a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Kuře z Normandie

Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Pečené brambory à la pizza

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář