Polévka s uzeným kolenem

Polévka s uzeným kolenem

2.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 126 g
Tuky 44 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na uzenou polévku, oblíbenou položku jídelníčku našich babiček, jsme skoro zapomněli – nastal čas ji vzkřísit! 

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 1 ks
malý, nakrájený nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
pastinák 1 ks
nakrájený na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
tymián 1 ČL
lístky
vývar zeleninový 1 l
brambory 2 ks
velká, oloupaná a nakrájená na kousky
hovězí maso mleté 200 g
z uzeného vepřového kolene nebo jiného uzeného, předem uvařeného doměkka, nakrájeného na kostky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná
chleba
k podávání

1 V hrnci na másle opékejte pórek asi 4 minuty, až změkne. Přidejte mrkev, pastinák, řapíkatý celer a lístky tymiánu a opékejte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přidejte brambory a vařte 10 minut. Pak přidejte uzené a vařte ještě 5 minut. Osolte, opepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit