Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1220 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 174 g
Tuky 21 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pilaf je hvězda blízkovýchodní kuchyně – když v něm nahradíte maso dýní a houbami, stanete se v kuchyni hvězdou i vy! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, překrojená na půl a pak na plátky
česnek 3 stroužek
nakrájený nadrobno
200 g
máslová dýně nakrájené kostky
140 g
žampion malý, hnědý, krémový
rýže 125 g
natural
700 ml
zelninový vývar
houby 10 plátek
sušené, nakrájený nadrobno
šalvěj 2 ČL
čerstvá, nasekaná
petrželka 1 svazek
hladkolistá, stonky a lístky zvlášť
gorgonzolla 40 g
nebo jiný sýr s modrou plísní, rozdrobený

1 V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte dýni, houby a míchejte pár dalších minut. Vmíchejte rýži a zalijte vývarem. Promíchejte a přidejte sušené houby, šalvěj a nasekané petrželkové stonky. Přiklopte a na mírném plameni duste 35–40 minut, až bude rýže měkká. Pokud se tekutina vyvaří a rýže ještě není měkká, přilijte trochu vody. Pokud je naopak tekutiny příliš, na posledních 5–10 minut odklopte. Podle chuti osolte a opepřete a vypněte.

2 Přimíchejte nasekané lístky petrželky a sýr a nechte ještě 5 minut stát, než budete podávat. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit