Pilaf je hvězda blízkovýchodní kuchyně – když v něm nahradíte maso dýní a houbami, stanete se v kuchyni hvězdou i vy!
Suroviny
1 V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte dýni, houby a míchejte pár dalších minut. Vmíchejte rýži a zalijte vývarem. Promíchejte a přidejte sušené houby, šalvěj a nasekané petrželkové stonky. Přiklopte a na mírném plameni duste 35–40 minut, až bude rýže měkká. Pokud se tekutina vyvaří a rýže ještě není měkká, přilijte trochu vody. Pokud je naopak tekutiny příliš, na posledních 5–10 minut odklopte. Podle chuti osolte a opepřete a vypněte.
2 Přimíchejte nasekané lístky petrželky a sýr a nechte ještě 5 minut stát, než budete podávat.