Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1532 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 230 g
Tuky 21 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilaf je hvězda blízkovýchodní kuchyně – když v něm nahradíte maso dýní a houbami, stanete se v kuchyni hvězdou i vy! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, překrojená na půl a pak na plátky
česnek 3 stroužek
nakrájený nadrobno
dýně 200 g
máslová dýně nakrájené kostky
žampiony 140 g
žampion malý, hnědý, krémový
rýže 125 g
natural
vývar zeleninový 700 ml
houby 10 plátek
sušené, nakrájený nadrobno
šalvěj 2 ČL
čerstvá, nasekaná
petrželka 1 svazek
hladkolistá, stonky a lístky zvlášť
gorgonzola 40 g
nebo jiný sýr s modrou plísní, rozdrobený

1 V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte dýni, houby a míchejte pár dalších minut. Vmíchejte rýži a zalijte vývarem. Promíchejte a přidejte sušené houby, šalvěj a nasekané petrželkové stonky. Přiklopte a na mírném plameni duste 35–40 minut, až bude rýže měkká. Pokud se tekutina vyvaří a rýže ještě není měkká, přilijte trochu vody. Pokud je naopak tekutiny příliš, na posledních 5–10 minut odklopte. Podle chuti osolte a opepřete a vypněte.

2 Přimíchejte nasekané lístky petrželky a sýr a nechte ještě 5 minut stát, než budete podávat. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit