Pilaf je hvězda blízkovýchodní kuchyně – když v něm nahradíte maso dýní a houbami, stanete se v kuchyni hvězdou i vy! Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou je skvělé jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
Postup
V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita.
Přidejte dýni, houby a míchejte pár dalších minut. Vmíchejte rýži a zalijte vývarem.
Promíchejte a přidejte sušené houby, šalvěj a nasekané petrželkové stonky.
Přiklopte a na mírném plameni duste 35–40 minut, až bude rýže měkká. Pokud se tekutina vyvaří a rýže ještě není měkká, přilijte trochu vody. Pokud je naopak tekutiny příliš, na posledních 5–10 minut odklopte. Podle chuti osolte a opepřete a vypněte.
Přimíchejte nasekané lístky petrželky a sýr a nechte ještě 5 minut stát, než budete podávat.