Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5702 kcal
Bílkoviny 411 g
Sacharidy 800 g
Tuky 66 g
Vláknina 232 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pilaf je hvězda blízkovýchodní kuchyně – když v něm nahradíte maso dýní a houbami, stanete se v kuchyni hvězdou i vy! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
velká, překrojená na půl a pak na plátky
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
dýně 200 g
máslová, nakrájená na kostky
malé, hnědé, krémové
rýže 125 g
natural
vývar zeleninový 700 ml
sušené houby 10 plátků
nakrájených nadrobno
šalvěj 2 ČL
čerstvá, nasekaná
petrželka 1 svazek
hladkolistá, stonky a lístky zvlášť
nebo jiný sýr s modrou plísní, rozdrobený

Postup

1

V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte dýni, houby a míchejte pár dalších minut. Vmíchejte rýži a zalijte vývarem. Promíchejte a přidejte sušené houby, šalvěj a nasekané petrželkové stonky. Přiklopte a na mírném plameni duste 35–40 minut, až bude rýže měkká. Pokud se tekutina vyvaří a rýže ještě není měkká, přilijte trochu vody. Pokud je naopak tekutiny příliš, na posledních 5–10 minut odklopte. Podle chuti osolte a opepřete a vypněte.

2

Přimíchejte nasekané lístky petrželky a sýr a nechte ještě 5 minut stát, než budete podávat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín