Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí paličky se salátem coleslaw

Kombinace kuřete a salátu coleslaw je zkrátka ověřená a skvělá. Rodina ji bude milovat!

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 8 kuřecích paliček
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce chilli pasty harissa nebo podle chuti
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce citronové šťávy

    NA SALÁT COLESLAW

    • 1/2 malé hlávky bílého zelí (cca 300g), nakrouhané
    • 2 mrkve, nastrouhané nahrubo
    • 4 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • 1 červené jablko, nakrájené na nudličky
    • 3 lžíce bílého jogurtu
    • 4 lžíce majonézy
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 3 lžíce nasekané petrželky
    • 2 lžíce loupaných dýňových semínek 

Příprava jídla

1 Na salát smíchejte zelí s mrkví a jarní cibulkou, osolte, opepřete a promačkejte. Nechte v chladu 1–2 hodiny rozležet. Pak promíchejte se zbývajícími přísadami a uložte do lednice do doby podávání. Troubu předehřejte na 200°C.

2 Paličky osolte, promíchejte s olejem, česnekem a harissou a rozložte do pekáčku. Pevně uzavřete alobalem a v předehřáté troubě pečte 30 minut. Pak sejměte alobal, maso otočte a dopékejte asi 30 minut dozlatova. Promíchejte s petrželkou a citronovou šťávou. Podávejte s připraveným salátem.

 

Oběd na další den

Italský těstovinový salát

1 Upečte o 4 kuřecí paličky více. Nechte je vychladnout, vykostěte a maso nakrájejte nahrubo. Uvařte 200g krátkých těstovin (třeba farfalle či fusilli) a promíchejte je s kuřecím masem, 2 jarními cibulkami, pokrájenými, a 2 rajčaty, nakrájenými na kostičky, a 2 lžícemi nasekané bazalky. Připravte zálivku ze 4 lžic panenského olivového oleje, 4 lžic strouhaného parmazánu, 1/2 stroužku česneku, drceného, 1 lžíce bílého vinného octa, osolte a opepřete. Můžete přidat i 2 lžíce zakysané smetany. Zálivku doneste v oddělené nádobě a se salátem ji promíchejte až před podáváním. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Marocké ragú s kuskusem

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Pečené vepřové kotlety à la puttanesca

Zeleninová polévka se sýrovými tousty

30 pořádně pálivých jídel

REKLAMA

Přidat komentář