Jižanské kuřecí paličky

Jižanské kuřecí paličky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4350 kcal
Bílkoviny 342 g
Sacharidy 50 g
Tuky 320 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obalování v kukuřičných lupíncích je americkým vynálezem stejně jako křupavé kuřecí paličky. Aby kuře získalo na chuti a bylo dokonale propečené, dopřejte masu lázeň ve zvláčňující syrovátce.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 16 ks
12–16 paliček, záleží na velikosti
podmáslí 1 l
mouka pšeničná hladká
trocha, smíchaná se solí a pepřem
vejce 2 ks
rozšlehaná vidličkou
kukuřičné lupínky
na obalování
rostlinný olej
lze nahradit rostlinným tukem, na smažení

1 Paličky ve velkém kastrolu zalijte podmáslím a uveďte do varu. Vařte asi dvacet minut. Nechte vychladnout.

2 Paličky důkladně otlačte v okořeněné mouce; přebytečnou oklepejte. Pak je namočte ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích.

3 V kastrůlku rozehřejte tuk a paličky v něm osmažte ze všech stran dozlatova. Vkládejte jen takové množství, aby při smažení volně plavaly. Dietnější variantou je naklást je na plech potřený olejem, ještě je trochu zakápnout olejem a asi dvacet minut péct v troubě předehřáté na 200 stupňů (180 u horkovzdušné).

Křehké kouzlo
Pokud kuřecí paličky povaříte v podmáslí, můžete si být jisti, že maso bude vláčné a hebké jako mandle a že se paličky při smažení opravdu propečou. Maso ale dostatečně zkřehne i v případě, že ho do podmáslí jenom naložíte (aspoň na dvě hodiny, ale klidně i přes noc).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Jake to je? Premyslim ze to udelam.

Anonym

Tak teda musím říci, že mně to strašně zklamalo !!!

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit