Jižanské kuřecí paličky

Jižanské kuřecí paličky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3438 kcal
Bílkoviny 270 g
Cukr 50 g
Tuky 248 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Obalování v kukuřičných lupíncích je americkým vynálezem stejně jako křupavé kuřecí paličky. Aby kuře získalo na chuti a bylo dokonale propečené, dopřejte masu lázeň ve zvláčňující syrovátce.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 12 ks
záleží na velikosti
podmáslí 1 l
mouka pšeničná hladká
trocha, smíchaná se solí a pepřem
vejce 2 ks
rozšlehaná vidličkou
kukuřičné lupínky
na obalování
rostlinný olej
lze nahradit rostlinným tukem, na smažení
1.  Paličky ve velkém kastrolu zalijte podmáslím a uveďte do varu. Vařte asi dvacet minut. Nechte vychladnout.

2.  Paličky důkladně otlačte v okořeněné mouce; přebytečnou oklepejte. Pak je namočte ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích.

3.  V kastrůlku rozehřejte tuk a paličky v něm osmažte ze všech stran dozlatova. Vkládejte jen takové množství, aby při smažení volně plavaly. Dietnější variantou je naklást je na plech potřený olejem, ještě je trochu zakápnout olejem a asi dvacet minut péct v troubě předehřáté na 200 stupňů (180 u horkovzdušné).

Křehké kouzlo
Pokud kuřecí paličky povaříte v podmáslí, můžete si být jisti, že maso bude vláčné a hebké jako mandle a že se paličky při smažení opravdu propečou. Maso ale dostatečně zkřehne i v případě, že ho do podmáslí jenom naložíte (aspoň na dvě hodiny, ale klidně i přes noc).

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit