0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jižanské kuřecí paličky

Jižanské kuřecí paličky

4.9/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4350 kcal
Bílkoviny 342 g
Sacharidy 50 g
Tuky 320 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obalování v kukuřičných lupíncích je americkým vynálezem stejně jako křupavé kuřecí paličky. Aby kuře získalo na chuti a bylo dokonale propečené, dopřejte masu lázeň ve zvláčňující syrovátce.

Suroviny

12–16 paliček, záleží na velikosti
mouka pšeničná hladká
trocha, smíchaná se solí a pepřem
vejce 2 ks
rozšlehaná vidličkou
kukuřičné lupínky - cornflakes
na obalování
rostlinný olej
lze nahradit rostlinným tukem, na smažení

Postup

1

Paličky ve velkém kastrolu zalijte podmáslím a uveďte do varu. Vařte asi dvacet minut. Nechte vychladnout.

2

Paličky důkladně otlačte v okořeněné mouce; přebytečnou oklepejte. Pak je namočte ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích.

3

V kastrůlku rozehřejte tuk a paličky v něm osmažte ze všech stran dozlatova. Vkládejte jen takové množství, aby při smažení volně plavaly. Dietnější variantou je naklást je na plech potřený olejem, ještě je trochu zakápnout olejem a asi dvacet minut péct v troubě předehřáté na 200 stupňů (180 u horkovzdušné).

Křehké kouzlo
Pokud kuřecí paličky povaříte v podmáslí, můžete si být jisti, že maso bude vláčné a hebké jako mandle a že se paličky při smažení opravdu propečou. Maso ale dostatečně zkřehne i v případě, že ho do podmáslí jenom naložíte (aspoň na dvě hodiny, ale klidně i přes noc).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

vynikající, jednoduché, rychlé

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.84

Anonym

Jake to je? Premyslim ze to udelam.

Anonym

Tak teda musím říci, že mně to strašně zklamalo !!!

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč