Obalování v kukuřičných lupíncích je americkým vynálezem stejně jako křupavé kuřecí paličky. Aby kuře získalo na chuti a bylo dokonale propečené, dopřejte masu lázeň ve zvláčňující syrovátce.
Suroviny
Postup
Paličky ve velkém kastrolu zalijte podmáslím a uveďte do varu. Vařte asi dvacet minut. Nechte vychladnout.
Paličky důkladně otlačte v okořeněné mouce; přebytečnou oklepejte. Pak je namočte ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích.
V kastrůlku rozehřejte tuk a paličky v něm osmažte ze všech stran dozlatova. Vkládejte jen takové množství, aby při smažení volně plavaly. Dietnější variantou je naklást je na plech potřený olejem, ještě je trochu zakápnout olejem a asi dvacet minut péct v troubě předehřáté na 200 stupňů (180 u horkovzdušné).
Křehké kouzlo
Pokud kuřecí paličky povaříte v podmáslí, můžete si být jisti, že maso bude vláčné a hebké jako mandle a že se paličky při smažení opravdu propečou. Maso ale dostatečně zkřehne i v případě, že ho do podmáslí jenom naložíte (aspoň na dvě hodiny, ale klidně i přes noc).
Komentáře