
Kuřecí prsa plněná ricottou
Díky tomu, že se kapsy pečou v troubě, nebude vadit, když z nich náplň trochu vyteče, a tak není nutné je zašívat.
Ingredience
- olivový olej na pečení, opékání a na zálivku
- 1kg moučných brambor (varný typ C) s pěknou slupkou
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 velké stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 100g nakládaných sušených rajčat, okapaných a nasekaných nadrobno
- hrst bazalkových lístků, nasekaných
- 150g ricotty
- 1/2 biocitronu, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
- 50g strouhaného parmazánu
- 4 velké kuřecí prsní řízky, nejlépe s kůží
- salátové lístky k podávání (polníček, rukola, baby špenát)
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Do pekáče nalijte nízkou vrstvu oleje a dejte do trouby rozehřát. Brambory nakrájejte na asi 2cm kostky. Vsypte je do rozpáleného pekáče, osolte, opepřete a pečte 15–20 minut (jednou dvakrát promíchejte).
2 Mezitím rozehřejte trochu oleje v pánvi a opékejte na něm česnek 30 sekund. Vyjměte ho a odložte do mísy. Přidejte do ní sušená rajčata, bazalku, ricottu, citronovou kůru a trochu šťávy a parmazán. Osolte, opepřete a promíchejte.
3 Uvolněnou pánev s česnekovým olejem rozehřejte. Krátce a zprudka v ní opečte kuřecí řízky po obou stranách (začínejte kůží dolů) dozlatova. Pak je vyjměte na prkénko, z boku do každého (uvnitř ještě syrového) řízku udělejte kapsu a naplňte ji ricottovou náplní.
4 Naplněné řízky rozložte do pekáče na pečené brambory a pečte dalších 15 minut společně, až bude maso hotové.
5 Salátové lístky osolte a promíchejte s olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Podávejte s kuřetem a bramborami.
Přidat komentář