Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí satay

Cokoli na špejli sklidí vždycky úspěch! Tentokrát jsme klasickou omáčku satay udělali z mandlového másla a výsledek předčil naše očekávání.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Kuře

Ingredience

    • 300 g rýže (nejlépe mix bílé a červené) sůl
    • 600 g kuřecích prsou
    • 3–4 zelíčka pak čoi
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 330 g ředkviček, nakrájených na tenké plátky
    • 80 g neloupaných mandlí, nasekaných a opražených nasucho
    • hrst nasekaného koriandru

    NA OMÁČKU SATAY

    • 220 g pomazánky z mletých mandlí
    • 1 lžíce omáčky tamari
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu

Příprava jídla

1 Rýži vsypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přiveďte k varu. Ztlumte plamen, zakryjte pokličkou a duste zhruba 20–25 minut, dokud nebude rýže hotová. Odklopte a nechte 5 minut stát, aby odešla pára.

2 Na omáčku satay promíchejte v misce mandlové máslo, tamari, kurkumu, římský kmín a 125 ml vody (směs můžete i mírně zahřát v mikrovlnné troubě, aby lépe povolila a všechno se spojilo).

3 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky nebo na nudličky, napíchejte na špejle či jehly a potřete zhruba polovinou omáčky. Špízky opékejte na grilu zhruba 6–8 minut.

4 Zelíčka pak čoi rozkrájejte na čtvrtky, potřete olejem a opečte také na grilu anebo na nepřilnavé grilovací pánvi.

5 Rýži rozdělte do misek, přidejte pak čoi, ředkvičky, mandle a špízky a zakápněte zbylou omáčkou. Posypte koriandrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Mandlové máslo je obdoba másla arašídového a koupíte ho v obchodech se zdravou výživou i ve větších supermarketech. Recept bude skvěle fungovat i ve vegetariánské variantě s tofu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka à la salát Caesar

Nudle soba s arašídovou omáčkou

Francouzský toust se žampiony

Krémové těstoviny s klobáskou

REKLAMA

Přidat komentář