Tohle je bezkonkurenčně jeden z nejlepších pokrmů, které jsme za poslední dobu v redakci vařili. A nemůžeme se ho nabažit – je rychlý, vydatný, zdravý a moc dobrý!
Suroviny
Postup
Těstoviny dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.
Mezitím nakrájejte klobásky na kratší špalíčky nebo vymáčkněte směs ze střívek a rozmělněte ji či pokrájejte. V pánvi rozehřejte olej a klobásky na něm opečte (větší kusy vařečkou rozbijte na menší). Přidejte sušená rajčata a kapustičky a zhruba 1–2 minuty ještě opékejte. Přilijte drcená rajčata, kuřecí vývar a smetanu. Vařte přibližně minutu dvě a pak vmíchejte uvařené těstoviny. Dochuťte solí. Podávejte sypané parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé klobásky, lze použít i dobrou šunku nakrájenou na kostičky nebo trochu anglické slaniny. Klidně si ale můžete udělat i bezmasou variantu, těstoviny s touhle omáčkou jsou prostě skvělé ve všech podobách!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty z kapustiček: 50 pokrmů, které si zamilujete(53 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )