Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémové těstoviny s klobáskou

Krémové těstoviny s klobáskou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2763 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 198 g
Tuky 171 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je bezkonkurenčně jeden z nejlepších pokrmů, které jsme za poslední dobu v redakci vařili. A nemůžeme se ho nabažit – je rychlý, vydatný, zdravý a moc dobrý!

Suroviny

těstoviny 300 g
libovolné krátké těstoviny
sůl
na grilování nebo italská salsiccia
olivový olej 1 PL
sušená rajčata ½ hrnku
nakládaná v oleji, překrájená
mražené nechte povolit, růžičky nakrájené na půlky
vývar kuřecí 250 ml
k podávání, nastrouhaný nebo na hoblinky

Postup

1

Těstoviny dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.

2

Mezitím nakrájejte klobásky na kratší špalíčky nebo vymáčkněte směs ze střívek a rozmělněte ji či pokrájejte. V pánvi rozehřejte olej a klobásky na něm opečte (větší kusy vařečkou rozbijte na menší). Přidejte sušená rajčata a kapustičky a zhruba 1–2 minuty ještě opékejte. Přilijte drcená rajčata, kuřecí vývar a smetanu. Vařte přibližně minutu dvě a pak vmíchejte uvařené těstoviny. Dochuťte solí. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé klobásky, lze použít i dobrou šunku nakrájenou na kostičky nebo trochu anglické slaniny. Klidně si ale můžete udělat i bezmasou variantu, těstoviny s touhle omáčkou jsou prostě skvělé ve všech podobách!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...