0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové těstoviny s klobáskou

Krémové těstoviny s klobáskou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2763 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 198 g
Tuky 171 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je bezkonkurenčně jeden z nejlepších pokrmů, které jsme za poslední dobu v redakci vařili. A nemůžeme se ho nabažit – je rychlý, vydatný, zdravý a moc dobrý!

Suroviny

těstoviny 300 g
libovolné krátké těstoviny
sůl
klobása čerstvá 3 ks
na grilování nebo italská salsiccia
olivový olej 1 PL
sušená rajčata 0.5 hrnku
nakládaná v oleji, překrájená
růžičková kapusta 150 g
mražené nechte povolit, růžičky nakrájené na půlky
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
vývar kuřecí 250 ml
smetana ke šlehání 0.33 hrnku
parmazán
k podávání, nastrouhaný nebo na hoblinky

1 Těstoviny dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.

2 Mezitím nakrájejte klobásky na kratší špalíčky nebo vymáčkněte směs ze střívek a rozmělněte ji či pokrájejte. V pánvi rozehřejte olej a klobásky na něm opečte (větší kusy vařečkou rozbijte na menší). Přidejte sušená rajčata a kapustičky a zhruba 1–2 minuty ještě opékejte. Přilijte drcená rajčata, kuřecí vývar a smetanu. Vařte přibližně minutu dvě a pak vmíchejte uvařené těstoviny. Dochuťte solí. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé klobásky, lze použít i dobrou šunku nakrájenou na kostičky nebo trochu anglické slaniny. Klidně si ale můžete udělat i bezmasou variantu, těstoviny s touhle omáčkou jsou prostě skvělé ve všech podobách!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit