Krémové těstoviny s klobáskou

Krémové těstoviny s klobáskou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1868 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 34 g
Tuky 159 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je bezkonkurenčně jeden z nejlepších pokrmů, které jsme za poslední dobu v redakci vařili. A nemůžeme se ho nabažit – je rychlý, vydatný, zdravý a moc dobrý!

Suroviny

300 g
krátké těstoviny libových
sůl
klobása 3 ks
čerstvé (na grilování nebo italské salsiccie)
olivový olej 1 PL
sušená rajčata 0.5 hrnku
nakládaných v oleji, překrájených
růžičková kapusta 150 g
(mražené nechte povolit), nakrájených na půlky
400 g
konzerva drcených rajčat
vývar kuřecí 250 ml
smetana ke šlehání 0.33 hrnku
parmazán
k podávání, nastrouhaný nebo na hoblinky

1 Těstoviny dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.

2 Mezitím nakrájejte klobásky na kratší špalíčky nebo vymáčkněte směs ze střívek a rozmělněte ji či pokrájejte. V pánvi rozehřejte olej a klobásky na něm opečte (větší kusy vařečkou rozbijte na menší). Přidejte sušená rajčata a kapustičky a zhruba 1–2 minuty ještě opékejte. Přilijte drcená rajčata, kuřecí vývar a smetanu. Vařte přibližně minutu dvě a pak vmíchejte uvařené těstoviny. Dochuťte solí. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé klobásky, lze použít i dobrou šunku nakrájenou na kostičky nebo trochu anglické slaniny. Klidně si ale můžete udělat i bezmasou variantu, těstoviny s touhle omáčkou jsou prostě skvělé ve všech podobách!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit