Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémové těstoviny s klobáskou

Tohle je bezkonkurenčně jeden z nejlepších pokrmů, které jsme za poslední dobu v redakci vařili. A nemůžeme se ho nabažit – je rychlý, vydatný, zdravý a moc dobrý!

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 300 g libovolných krátkých těstovin sůl
    • 3 čerstvé klobásky (na grilování nebo italské salsiccie)
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1/2 hrnku sušených rajčat nakládaných v oleji, překrájených
    • 150 g kapustiček (mražené nechte povolit), nakrájených na půlky
    • 400 g konzerva drcených rajčat
    • 250 ml kuřecího vývaru
    • 1/3 hrnku smetany ke šlehání
    • parmazán k podávání, nastrouhaný nebo na hoblinky

Příprava jídla

1 Těstoviny dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu.

2 Mezitím nakrájejte klobásky na kratší špalíčky nebo vymáčkněte směs ze střívek a rozmělněte ji či pokrájejte. V pánvi rozehřejte olej a klobásky na něm opečte (větší kusy vařečkou rozbijte na menší). Přidejte sušená rajčata a kapustičky a zhruba 1–2 minuty ještě opékejte. Přilijte drcená rajčata, kuřecí vývar a smetanu. Vařte přibližně minutu dvě a pak vmíchejte uvařené těstoviny. Dochuťte solí. Podávejte sypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé klobásky, lze použít i dobrou šunku nakrájenou na kostičky nebo trochu anglické slaniny. Klidně si ale můžete udělat i bezmasou variantu, těstoviny s touhle omáčkou jsou prostě skvělé ve všech podobách!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka à la salát Caesar

Nudle soba s arašídovou omáčkou

Francouzský toust se žampiony

Kuřecí satay

Královna zimních záhonů

REKLAMA

Přidat komentář