Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nudle soba s arašídovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 199 g
Tuky 65 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Soba nudle s arašídovou omáčkou jsou pikantní rychlovka, kterou zvládnete uvařit v cuku letu! Recept je plný asijských chutí, zeleniny a jako sytící prvek jsme přidali tofu. Tato omáčka na soba nudle rozhodně stojí za vyzkoušení.

Suroviny

NA OMÁČKU
(nebo dle chuti)
sójová omáčka 2 PL
lze nahradit omáčkou tamari
limetová šťáva 2 PL
třtinový cukr 2 ČL
rybí omáčka 2 ČL
NA DOKONČENÍ
kokosový olej 1 PL
lze nahradit rostlinným
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
velké nakrájené na plátky, malé přepůlené
hrášek cukrový 250 g
překrájený
nudle soba 180 g
tofu 200 g
nejlépe uzené
sezamový olej 2 ČL
klínky k podávání

Postup

1

Začněte omáčkou. Do menšího hrnce dejte prvních 5 ingrediencí, přidejte třetinu kokosového mléka a vše na středním plameni řádně rozmíchejte. Ztlumte plamen, přidejte zbylé ingredience a nechte zhruba 20 minut zvolna za občasného míchání vařit, omáčka zhoustne a ztmavne.

2

Mezitím rozpalte v pánvi kokosový olej a opečte na něm česnek, přidejte žampiony a hráškové lusky a opékejte do změknutí (můžete přilít trochu vody, aby se zelenina lehce podusila).

3

Nudle soba uvařte dle návodu na obalu, tofu nakrájejte na plátky nebo na kostky a opečte na sezamovém oleji dokřupava. Obojí přidejte do pánve k zelenině a přilijte 2/3 omáčky, promíchejte a rozdělte na talíře. Přelijte zbylou omáčkou a podávejte s klínky limetky, případně posypte koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Omáčku uvařte v dvojnásobném množství a zamrazte, nejlépe v malých mističkách, pak ji stačí vždy jen vytáhnout a přihodit zavčas do pánve podle počtu strávníků. Ušetří vám to spoustu času.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...