0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudle soba s arašídovou omáčkou

Nudle soba s arašídovou omáčkou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 199 g
Tuky 65 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní rychlovku zvládnete uvařit v cuku letu!

Suroviny

NA OMÁČKU
kari pasta červená 1 PL
(nebo dle chuti)
arašídové máslo 0.25 hrnku
sójová omáčka 2 PL
lze nahradit omáčkou tamari
limetová šťáva 2 PL
třtinový cukr 2 ČL
kokosové mléko 250 ml
rybí omáčka 2 ČL
NA DOKONČENÍ
kokosový olej 1 PL
lze nahradit rostlinným
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
žampiony 200 g
velké nakrájené na plátky, malé přepůlené
hrášek cukrový 250 g
překrájený
nudle soba 180 g
tofu 200 g
nejlépe uzené
sezamový olej 2 ČL
limeta
klínky k podávání

Postup

1

Začněte omáčkou. Do menšího hrnce dejte prvních 5 ingrediencí, přidejte třetinu kokosového mléka a vše na středním plameni řádně rozmíchejte. Ztlumte plamen, přidejte zbylé ingredience a nechte zhruba 20 minut zvolna za občasného míchání vařit, omáčka zhoustne a ztmavne.

2

Mezitím rozpalte v pánvi kokosový olej a opečte na něm česnek, přidejte žampiony a hráškové lusky a opékejte do změknutí (můžete přilít trochu vody, aby se zelenina lehce podusila).

3

Nudle soba uvařte dle návodu na obalu, tofu nakrájejte na plátky nebo na kostky a opečte na sezamovém oleji dokřupava. Obojí přidejte do pánve k zelenině a přilijte 2/3 omáčky, promíchejte a rozdělte na talíře. Přelijte zbylou omáčkou a podávejte s klínky limetky, případně posypte koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Omáčku uvařte v dvojnásobném množství a zamrazte, nejlépe v malých mističkách, pak ji stačí vždy jen vytáhnout a přihodit zavčas do pánve podle počtu strávníků. Ušetří vám to spoustu času.

Související články

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích
  • Tipy a triky

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích

Čínské nudle má většina z nás spojeny hlavně s instantními čínskými polévkami. Ve skutečnosti však existuje spousta různých druhů původně čínských nudlí a nespočet výtečných receptů, které na nich stojí. Kterí jsou ty nejznámější?...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit