Nudle soba s arašídovou omáčkou

Nudle soba s arašídovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 199 g
Tuky 65 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní rychlovku zvládnete uvařit v cuku letu!

Suroviny

NA OMÁČKU
kari pasta červená 1 PL
(nebo dle chuti)
arašídové máslo 0.25 hrnku
sójová omáčka 2 PL
lze nahradit omáčkou tamari
limetová šťáva 2 PL
třtinový cukr 2 ČL
kokosové mléko 250 ml
rybí omáčka 2 ČL
NA DOKONČENÍ
kokosový olej 1 PL
lze nahradit rostlinným
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
žampiony 200 g
velké nakrájené na plátky, malé přepůlené
hrášek cukrový 250 g
překrájený
nudle soba 180 g
tofu 200 g
nejlépe uzené
sezamový olej 2 ČL
limeta
klínky k podávání

Začněte omáčkou. Do menšího hrnce dejte prvních 5 ingrediencí, přidejte třetinu kokosového mléka a vše na středním plameni řádně rozmíchejte. Ztlumte plamen, přidejte zbylé ingredience a nechte zhruba 20 minut zvolna za občasného míchání vařit, omáčka zhoustne a ztmavne.

2 Mezitím rozpalte v pánvi kokosový olej a opečte na něm česnek, přidejte žampiony a hráškové lusky a opékejte do změknutí (můžete přilít trochu vody, aby se zelenina lehce podusila).

3 Nudle soba uvařte dle návodu na obalu, tofu nakrájejte na plátky nebo na kostky a opečte na sezamovém oleji dokřupava. Obojí přidejte do pánve k zelenině a přilijte 2/3 omáčky, promíchejte a rozdělte na talíře. Přelijte zbylou omáčkou a podávejte s klínky limetky, případně posypte koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Omáčku uvařte v dvojnásobném množství a zamrazte, nejlépe v malých mističkách, pak ji stačí vždy jen vytáhnout a přihodit zavčas do pánve podle počtu strávníků. Ušetří vám to spoustu času.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit