Soba nudle s arašídovou omáčkou jsou pikantní rychlovka, kterou zvládnete uvařit v cuku letu! Recept je plný asijských chutí, zeleniny a jako sytící prvek jsme přidali tofu. Tato omáčka na soba nudle rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny
Postup
Začněte omáčkou. Do menšího hrnce dejte prvních 5 ingrediencí, přidejte třetinu kokosového mléka a vše na středním plameni řádně rozmíchejte. Ztlumte plamen, přidejte zbylé ingredience a nechte zhruba 20 minut zvolna za občasného míchání vařit, omáčka zhoustne a ztmavne.
Mezitím rozpalte v pánvi kokosový olej a opečte na něm česnek, přidejte žampiony a hráškové lusky a opékejte do změknutí (můžete přilít trochu vody, aby se zelenina lehce podusila).
Nudle soba uvařte dle návodu na obalu, tofu nakrájejte na plátky nebo na kostky a opečte na sezamovém oleji dokřupava. Obojí přidejte do pánve k zelenině a přilijte 2/3 omáčky, promíchejte a rozdělte na talíře. Přelijte zbylou omáčkou a podávejte s klínky limetky, případně posypte koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Omáčku uvařte v dvojnásobném množství a zamrazte, nejlépe v malých mističkách, pak ji stačí vždy jen vytáhnout a přihodit zavčas do pánve podle počtu strávníků. Ušetří vám to spoustu času.