Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka à la salát Caesar

Polévka à la salát Caesar

2/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2765 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 197 g
Tuky 171 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát jako polévka? Proč ne! Tímhle nápadem zaručeně oslníte.

Suroviny

(varný typ C), oloupaných a nakrájených na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
little gem salát 2 ks
lze nahradit mini římskými
olivový olej extra panenský 4 PL
malé, nakrájené na kostičky
celer 100 g
nakrájeného na cca 1cm kostky
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
vývar zeleninový 500 ml
mléko 400 ml
čerstvého
nastrouhaného + hobliny k podávání
worchestrová omáčka
(nebo její vegetariánská verze)
najemno
NA KRUTONY
olivový olej extra panenský 2 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
lze nahradit malou bagetou, nakrájená na kostky či úhledně natrhaná

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka (asi 15–20 minut). Sceďte, nechte trochu zchladnout a rozšťouchejte je nebo prolisujte. Mezitím odeberte z každé- ho salátku po 3–4 listech a ty nakrájejte nadrobno. Salátky pak podélně přepulte.

2 Připravte krutony. V pánvi na oleji opečte česnek dozlatova, vyjměte ho a vyhoďte. Vsypte pečivo a opékejte za občasného promíchání dozlatova, přesypte do misky, pánev vytřete papírovou utěrkou.

3 V rendlíku na 2 lžících oleje opečte šalotku dosklovita. Pak vsypte celer. Opékejte 2 minuty, potom přidejte česnek a krátce ho opečte. Vsypte nadrobno nakrájený salát a míchejte, až zavadne. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, přiklopte a na středním ohni zvolna vařte, aby celer změkl, trvá to 6–7 minut. Přilijte 250 ml mléka smíchaného s naběračkou vývaru z rendlíku. Promixujte tyčovým mixérem, přidejte brambory a znovu promixujte.

4 Zbývající mléko rozmixujte se žloutky a smetanovým sýrem. Přidejte k polévce a opět promixujte, prohřejte, ale už nevařte. Odstavte, vmíchejte polovinu nastrouhaného sýra a pořádně osolte, opepřete a ochuťte worcesterskou omáčkou, citronovou kůrou a citronovou šťávou podle chuti.

5 V pánvi na zbývajícím oleji opečte salátky nejprve řezem dolů, pak je obraťte, plochy posypte zbývajícím sýrem, pánev přiklopte a prohřívejte, až se sýr roztaví.

6 Do misky nebo talíře dejte vždy opečenou půlku salátku a zalijte horkou polévkou. Podávejte s krutony a hoblinami sýra.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč