Levandulový cheesecake s borůvkami

Levandulový cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Snadné

Suroviny

150 g sušenek

50 g másla

500 g philadelphia

150 g kondenzovaného mléka

125 ml smetany min. 33%

60 ml levandulový sirup / 3 malé panáky (případně pár kapek levandulového extraktu)

2 vajíčka

2 žloutky

1 lžíce kukuřičného škrobu

  • 80 g borůvek
  •  

Nejprve si připravíme korpus. 150 g sušenek rozmixujeme a smícháme s 50 g rozpuštěného másla. Na dno formy (cca 20 cm) dáme pečíčí papír a boky vymažeme. Drobenku dáme do formy a pořádně uhladíme. Dáme chladit do lednice.

  1. Dáme si předehrát troubu na 120°C. Vložíme si do ní malý hrnec s vodou, která nám udělá v troubě páru.
  2.  
  3. Na náplň šleháme 500 g philadelphie se šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Až je směs hladká, přidáme škrob a zase prošleháme. Výkon robotu dáme na nejmenší a po jednom zašleháme vajíčka. Nešleháme dlouho, protože by nám pak cheesecake mohl prasknout. Nakonec přidáme levandulový sirup.
  4.  
  5. Náplň nalijeme na korpus a doprostřed do ní dáme borůvky. 3x boucheneme formou o stůl (předcházíme bublinám) a dáme péct na 70-80 minut. Cheesecake je upečený ve chvíli, když jsou boky pevné, ale střed se stále chvěje jako želé. Při pečení neotvíráme troubu, je to také příčina toho, proč cheesecake praská. Necháme hodinu chládnout v mírně otevřené troubě.
  6.  
  7. Dáme cheesecake přes noc chladit do lednice a druhý den nazdobíme a můžeme podávat.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit