0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Luxusní levandulový cheesecake s borůvkami

Luxusní levandulový cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3720 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 214 g
Tuky 263 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 150 g
máslo 50 g
krémový sýr 500 g
kondenzované mléko 150 g
smetana ke šlehání 125 ml
levandule 60 ml
levandulový sirup
vejce 2 ks
žloutek 2 ks
škrob 1 PL
borůvky 80 g

Postup

1

Nejprve si připravíme korpus. 150 g sušenek rozmixujeme a smícháme s 50 g rozpuštěného másla. Na dno formy (cca 20 cm) dáme pečíčí papír a boky vymažeme. Drobenku dáme do formy a pořádně uhladíme. Dáme chladit do lednice.

2

Dáme si předehrát troubu na 120°C. Vložíme si do ní malý hrnec s vodou, která nám udělá v troubě páru.

3

Na náplň šleháme 500 g philadelphie se šlehačkou a kondenzovaným mlékem.

4

Až je směs hladká, přidáme škrob a zase prošleháme. Výkon robotu dáme na nejmenší a po jednom zašleháme vajíčka. Nešleháme dlouho, protože by nám pak cheesecake mohl prasknout. Nakonec přidáme levandulový sirup.

5

Náplň nalijeme na korpus a doprostřed do ní dáme borůvky. 3x boucheneme formou o stůl (předcházíme bublinám) a dáme péct na 70-80 minut. Cheesecake je upečený ve chvíli, když jsou boky pevné, ale střed se stále chvěje jako želé. Při pečení neotvíráme troubu, je to také příčina toho, proč cheesecake praská. Necháme hodinu chládnout v mírně otevřené troubě.

6

Dáme cheesecake přes noc chladit do lednice a druhý den nazdobíme a můžeme podávat.

Autor: Luxusní levandulový cheesecake s borůvkami

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit