0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Luxusní levandulový cheesecake s borůvkami

Luxusní levandulový cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3720 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 214 g
Tuky 263 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 150 g
máslo 50 g
krémový sýr 500 g
kondenzované mléko 150 g
smetana ke šlehání 125 ml
levandule 60 ml
levandulový sirup
vejce 2 ks
žloutek 2 ks
škrob 1 PL
borůvky 80 g

Postup

1

Nejprve si připravíme korpus. 150 g sušenek rozmixujeme a smícháme s 50 g rozpuštěného másla. Na dno formy (cca 20 cm) dáme pečíčí papír a boky vymažeme. Drobenku dáme do formy a pořádně uhladíme. Dáme chladit do lednice.

2

Dáme si předehrát troubu na 120°C. Vložíme si do ní malý hrnec s vodou, která nám udělá v troubě páru.

3

Na náplň šleháme 500 g philadelphie se šlehačkou a kondenzovaným mlékem.

4

Až je směs hladká, přidáme škrob a zase prošleháme. Výkon robotu dáme na nejmenší a po jednom zašleháme vajíčka. Nešleháme dlouho, protože by nám pak cheesecake mohl prasknout. Nakonec přidáme levandulový sirup.

5

Náplň nalijeme na korpus a doprostřed do ní dáme borůvky. 3x boucheneme formou o stůl (předcházíme bublinám) a dáme péct na 70-80 minut. Cheesecake je upečený ve chvíli, když jsou boky pevné, ale střed se stále chvěje jako želé. Při pečení neotvíráme troubu, je to také příčina toho, proč cheesecake praská. Necháme hodinu chládnout v mírně otevřené troubě.

6

Dáme cheesecake přes noc chladit do lednice a druhý den nazdobíme a můžeme podávat.

Autor: Luxusní levandulový cheesecake s borůvkami

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit