Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Levandulový cheesecake s borůvkami

Popis receptu: 

Levandulový cheesecake máme moc rádi díky domácímu levandulovému sirupu. Do cheesecaku přidávám pouze kondenzované mléko a ne cukr, mléko cheesecake krásně zjemní i osladí. Víc cukru není díky sirupu potřeba. Kombinace borůvek a levandule je úžasná.

Cheesecake je vysoký, jestli chcete udělat nižní, použijte klasickou formu 24 cm.

 

Autor: Nikol Nováková
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12ks
Doba přípravy: Do 20 minut

Ingredience

    150 g sušenek

    50 g másla

    500 g philadelphia

    150 g kondenzovaného mléka

    125 ml smetany min. 33%

    60 ml levandulový sirup / 3 malé panáky (případně pár kapek levandulového extraktu)

    2 vajíčka

    2 žloutky

    1 lžíce kukuřičného škrobu

    • 80 g borůvek
    •  

Příprava jídla

Nejprve si připravíme korpus. 150 g sušenek rozmixujeme a smícháme s 50 g rozpuštěného másla. Na dno formy (cca 20 cm) dáme pečíčí papír a boky vymažeme. Drobenku dáme do formy a pořádně uhladíme. Dáme chladit do lednice.

  1. Dáme si předehrát troubu na 120°C. Vložíme si do ní malý hrnec s vodou, která nám udělá v troubě páru.
  2.  
  3. Na náplň šleháme 500 g philadelphie se šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Až je směs hladká, přidáme škrob a zase prošleháme. Výkon robotu dáme na nejmenší a po jednom zašleháme vajíčka. Nešleháme dlouho, protože by nám pak cheesecake mohl prasknout. Nakonec přidáme levandulový sirup.
  4.  
  5. Náplň nalijeme na korpus a doprostřed do ní dáme borůvky. 3x boucheneme formou o stůl (předcházíme bublinám) a dáme péct na 70-80 minut. Cheesecake je upečený ve chvíli, když jsou boky pevné, ale střed se stále chvěje jako želé. Při pečení neotvíráme troubu, je to také příčina toho, proč cheesecake praská. Necháme hodinu chládnout v mírně otevřené troubě.
  6.  
  7. Dáme cheesecake přes noc chladit do lednice a druhý den nazdobíme a můžeme podávat.
REKLAMA

Přidat komentář