Čokoládové dortíky bez mouky

Čokoládové dortíky bez mouky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Snadné Na 10 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7101 kcal
Bílkoviny 121 g
Cukr 356 g
Tuky 581 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tyhle dortíky připomíná brownies – není v něm ani trocha mouky, jen ořechy a spousta čokolády! Lze ho brát i jako inspiraci, jak běžné pečivo (jako třeba muffiny nebo litý perník) proměnit ve sváteční. Místo cukrového zdobení můžete dortíky poprášit kakaem.

Suroviny

máslo 185 g
tmavá čokoláda 200 g
vejce 5 ks
třtinový cukr 100 g
vlašské ořechy 125 g
jemně mletých
Na krém
smetana ke šlehání 250 ml
33%
krupicový cukr 100 g
máslo 50 g
tmavá čokoláda 200 g

1 Nejdřív připravte krém. Smetanu, cukr a máslo dejte do rendlíku a zahřívejte, až se máslo rozpustí. Přidejte nalámanou čokoládu, míchejte ji do rozpuštění a pak odstavte.

2 Troubu předehřejte na 160°C. V misce ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou. Odstavte, přidejte vejce a promíchejte. Přisypte cukr, ořechy a kakao, promíchejte a těsto rozdělte do 10 silikonových formiček na muffiny (efektní jsou ve tvaru hvězdiček) o objemu cca 125ml. Pečte zhruba 17 minut, vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

3 Krém přesuňte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a ozdobte jimi vychladlé dortíky (s krémem pracujte co nejrychleji, aby vám nezačal téct pod rukama). Na závěr posypte cukrovým zdobením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit