Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové dortíky bez mouky
Čokoládové dortíky bez mouky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové dortíky bez mouky

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Na 10 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7172 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 359 g
Tuky 584 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tyhle dortíky připomíná brownies – není v něm ani trocha mouky, jen ořechy a spousta čokolády! Lze ho brát i jako inspiraci, jak běžné pečivo (jako třeba muffiny nebo litý perník) proměnit ve sváteční. Místo cukrového zdobení můžete dortíky poprášit kakaem.

Suroviny

máslo 185 g
tmavá čokoláda 200 g
vejce 5 ks
třtinový cukr 100 g
jemně mletých
cukrové a čokoládové zdobení
na ozdobu
Na krém
tmavá čokoláda 200 g

Postup

1

Nejdřív připravte krém. Smetanu, cukr a máslo dejte do rendlíku a zahřívejte, až se máslo rozpustí. Přidejte nalámanou čokoládu, míchejte ji do rozpuštění a pak odstavte.

2

Troubu předehřejte na 160°C. V misce ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou. Odstavte, přidejte vejce a promíchejte. Přisypte cukr, ořechy a kakao, promíchejte a těsto rozdělte do 10 silikonových formiček na muffiny (efektní jsou ve tvaru hvězdiček) o objemu cca 125ml. Pečte zhruba 17 minut, vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

3

Krém přesuňte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a ozdobte jimi vychladlé dortíky (s krémem pracujte co nejrychleji, aby vám nezačal téct pod rukama). Na závěr posypte cukrovým zdobením.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...