
Likérové pralinky s datlemi a rozinkami
Pralinky naskládejte do papírových košíčků a máte další druh cukroví k dobru!
Vydání: 2014/12
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 pralinek
Ingredience
- 345 g odpeckovaných datlí, nasekaných
- 75 g rozinek, propláchnutých
- 1 lžíce ořechového likéru
- 200 g tmavé čokolády (60 % kakaové hmoty), rozpuštěné
- 80 g mandlových lupínků, nasekaných
Příprava jídla
1 Datle, rozinky a likér dejte do malého robotu a sekacím ná- stavcem promíchejte a nasekejte nadrobno. Přesuňte do mísy, přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Dejte na 30 minut vychladit, aby směs ztuhla.
2 Nabírejte hmotu lžící a v dlaních vyválejte kuličky. Obalte je v nasekaných mandlových lupíncích a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte na 1 hodinu do chladničky, aby pralinky úplně ztuhly.
NĚCO NAVÍC
Uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce. Před podáváním nechte pralinky přibližně 30 minut povolit při pokojové teplotě.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jitka Bacíková
3. Leden 2016 12:15
Martina Zajícová
6. Leden 2016 13:48