Hodnocení receptu
Průměr: 1 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Na 2–3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3247 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 229 g
Tuky 248 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na kartičky můžete navěsit sušenky ve tvaru hvězdičky, podkovy, zvonečku... Každý den pak podle data jednu kartičku otočte, a až se objeví celý nápis VESELÉ VÁNOCE nebo třeba verš z nějaké koledy, přijde Ježíšek! Sušenky můžete průběžně ujídat.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krémový sýr 85 g
např. Philadelphia
krupicový cukr 225 g
žloutek 1 ks
plus 1 ks vejce
sůl 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
Na dokončení
bílková poleva
gelová potravinářská barva

1 Ve velké míse prošlehejte máslo, smetanový sýr a cukr, zašlehejte žloutek a vejce a zapracujte i vanilkový a mandlový extrakt. Přisypte mouku, sůl a sodu a rukama vypracujte těsto (pokud bude hodně tuhé, přilijte trochu mléka). Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu chladit.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na sílu 3mm a vykrajujte různé tvary. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 8–10 minut.

3 Nechte lehce zchladnout na plechu, poté přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Ozdobte (obarvenou) bílkovou polevou.

Kalendář s překvapením

Výrobu kalendáře, který ozdobí okno či prázdnou stěnu a který skrývá překvapení, zvládnete levou zadní.

  • Příprava Potřebujete lepidlo a čtvrtky z pevnější- ho papíru, které unesou sušenky, stuhu, děrovačku, vytištěná čísla a písmenka.
  • Postup Ze čtvrtek nastříhejte obdélníčky, kolik jich budete potřebovat. Vytištěná čísla a písmena vystříhejte a nalepte na kartičky, data z jedné strany, písmena nápisu z druhé (jedna kartička mezi dvěma slovy vždy bude prázdná). Kartičky nahoře i dole procvakněte, navažte mašličky a perníčky nebo sušenky a rozvěste.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit