Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Na 2–3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3247 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 229 g
Tuky 248 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na kartičky můžete navěsit sušenky ve tvaru hvězdičky, podkovy, zvonečku... Každý den pak podle data jednu kartičku otočte, a až se objeví celý nápis VESELÉ VÁNOCE nebo třeba verš z nějaké koledy, přijde Ježíšek! Sušenky můžete průběžně ujídat.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
např. Philadelphia
plus 1 ks vejce
sůl 1 ČL
Na dokončení
bílková poleva
gelová potravinářská barva

Postup

1

Ve velké míse prošlehejte máslo, smetanový sýr a cukr, zašlehejte žloutek a vejce a zapracujte i vanilkový a mandlový extrakt. Přisypte mouku, sůl a sodu a rukama vypracujte těsto (pokud bude hodně tuhé, přilijte trochu mléka). Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu chladit.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na sílu 3mm a vykrajujte různé tvary. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 8-10 minut.

3

Nechte lehce zchladnout na plechu, poté přesuňte na mřížku a nechte zcela vychladnout. Ozdobte (obarvenou) bílkovou polevou.

Kalendář s překvapením

Výrobu kalendáře, který ozdobí okno či prázdnou stěnu a který skrývá překvapení, zvládnete levou zadní.

Příprava Potřebujete lepidlo a čtvrtky z pevnější- ho papíru, které unesou sušenky, stuhu, děrovačku, vytištěná čísla a písmenka.Postup Ze čtvrtek nastříhejte obdélníčky, kolik jich budete potřebovat. Vytištěná čísla a písmena vystříhejte a nalepte na kartičky, data z jedné strany, písmena nápisu z druhé (jedna kartička mezi dvěma slovy vždy bude prázdná). Kartičky nahoře i dole procvakněte, navažte mašličky a perníčky nebo sušenky a rozvěste.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...