Karamelky má rád každý! Naplňte s nimi adventní kalendář nebo jimi ozdobte stromeček.
Suroviny
Postup
Čtvercovou formu 20 x 20 cm lehce vymažte olejem. Dno posypte polovinou arašídů a formu zatím odložte.
Do rendlíku nasypte krupicový cukr a zvolna zahřívejte, až zezlátne a zkaramelizuje. Pak přidejte máslo a smetanu a za stálého míchání na středním plameni dále zahřívejte, až se vše znovu rozpustí do hladké hmoty. Pracujte rychle! Vzniklý mléčný karamel vlijte do připravené formy. Posypte zbývajícími arašídy a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.
Přendejte na 25-30 minut do chladničky, aby karamel ztvrdl. Vyklopte ho na prkénko a pevným ostrým nožem nakrájejte karamelky o rozměrech cca 2 x 3 cm. Zabalte každou do voskovaného nebo jiného vhodného (ozdobného) papíru a konce zakruťte jako u bonbonu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35 úžasných vánočních sladkostí(35 receptů )