Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelky se solenými arašídy

Karamelky se solenými arašídy

3.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 60 karamelek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6730 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 1058 g
Tuky 242 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelky má rád každý! Naplňte s nimi adventní kalendář nebo jimi ozdobte stromeček.

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání formy
loupané solené
máslo 100 g
nasekané

Postup

1

Čtvercovou formu 20 x 20 cm lehce vymažte olejem. Dno posypte polovinou arašídů a formu zatím odložte.

2

Do rendlíku nasypte krupicový cukr a zvolna zahřívejte, až zezlátne a zkaramelizuje. Pak přidejte máslo a smetanu a za stálého míchání na středním plameni dále zahřívejte, až se vše znovu rozpustí do hladké hmoty. Pracujte rychle! Vzniklý mléčný karamel vlijte do připravené formy. Posypte zbývajícími arašídy a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.

3

Přendejte na 25-30 minut do chladničky, aby karamel ztvrdl. Vyklopte ho na prkénko a pevným ostrým nožem nakrájejte karamelky o rozměrech cca 2 x 3 cm. Zabalte každou do voskovaného nebo jiného vhodného (ozdobného) papíru a konce zakruťte jako u bonbonu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín