Tohle cukroví je z kategorie supersnadné a v rumové úpravě pro dospělé také z kategorie ‚nepřestanu-je-jíst-dokud-nesním-poslední‘.
Suroviny
sušené švestky
30
ks
propláchnuté a osušené (viz Něco navíc)
rum
200
ml
tuzemák
mandle loupané
30
ks
tmavá čokoláda
200
g
ořechy
50
g
mleté, druh podle vaší chuti
Postup
1
Osušené švestky dejte do širší misky a zalijte rumem tak, aby byly ponořené. Nechte alespoň hodinu macerovat, nejlépe však přes noc.
2
Ochucené švestky slijte a nechte v cedníku okapat. Každou švestku nařízněte, naplňte mandlí a uzavřete.
3
Čokoládu rozpusťte nad horkou vodní lázní a naplněné švestky namáčejte v polevě ze všech stran. Část švestek nechte zaschnout jen v čokoládě, část ještě zavlhka obalujte v mletých oříšcích.
NĚCO NAVÍC
Nákupu sušených švestek věnujte zvýšenou pozornost. Musejí být dostatečně měkké a berte takové, které jsou už zbavené pecek – na plnění jsou vhodnější.