0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné švestky v čokoládě

Plněné švestky v čokoládě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné švestky v čokoládě

3.2 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 30311 kcal
Bílkoviny 745 g
Sacharidy 2621 g
Tuky 1736 g
Vláknina 746 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle cukroví je z kategorie supersnadné a v rumové úpravě pro dospělé také z kategorie ‚nepřestanu-je-jíst-dokud-nesním-poslední‘.

Suroviny

sušené švestky 30 ks
propláchnuté a osušené (viz Něco navíc)
rum 200 ml
tuzemák
mandle loupané 30 ks
tmavá čokoláda 200 g
ořechy 50 g
mleté, druh podle vaší chuti

1 Osušené švestky dejte do širší misky a zalijte rumem tak, aby byly ponořené. Nechte alespoň hodinu macerovat, nejlépe však přes noc.

2 Ochucené švestky slijte a nechte v cedníku okapat. Každou švestku nařízněte, naplňte mandlí a uzavřete.

3 Čokoládu rozpusťte nad horkou vodní lázní a naplněné švestky namáčejte v polevě ze všech stran. Část švestek nechte zaschnout jen v čokoládě, část ještě zavlhka obalujte v mletých oříšcích.

NĚCO NAVÍC
Nákupu sušených švestek věnujte zvýšenou pozornost. Musejí být dostatečně měkké a berte takové, které jsou už zbavené pecek – na plnění jsou vhodnější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit