
Plněné švestky v čokoládě
Tohle cukroví je z kategorie supersnadné a v rumové úpravě pro dospělé také z kategorie ‚nepřestanu-je-jíst-dokud-nesním-poslední‘.
Vydání: 2014/12
Autor: Jana Kopřivová
Náročnost: Velmi snadné
Ingredience
- 30 sušených švestek, propláchnutých a osušených (viz Něco navíc)
- 200 ml rumu tuzemáku (ve verzi pro děti jej vynechte)
- 30 celých loupaných mandlí
- 200 g tmavé čokolády
- 50 g mletých ořechů podle vaší chuti
Příprava jídla
1 Osušené švestky dejte do širší misky a zalijte rumem tak, aby byly ponořené. Nechte alespoň hodinu macerovat, nejlépe však přes noc.
2 Ochucené švestky slijte a nechte v cedníku okapat. Každou švestku nařízněte, naplňte mandlí a uzavřete.
3 Čokoládu rozpusťte nad horkou vodní lázní a naplněné švestky namáčejte v polevě ze všech stran. Část švestek nechte zaschnout jen v čokoládě, část ještě zavlhka obalujte v mletých oříšcích.
NĚCO NAVÍC
Nákupu sušených švestek věnujte zvýšenou pozornost. Musejí být dostatečně měkké a berte takové, které jsou už zbavené pecek – na plnění jsou vhodnější.
Přidat komentář