Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2322 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 480 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z bílkového sněhu můžete vytvořit ty nejúžasnější (a nejroztodivnější) vánoční ozdoby. Jsou lehké, takže je můžete navěsit nejen na stromeček, ale třeba i na provázek do okna. A když nějaká spadne a rozbije se? Nevadí, alespoň ji můžete beztrestně sníst!

Postup

1

Troubu předehřejte na 100 °C.

2

Bílky a citronovou šťávu dejte do mísy a šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh tvořit měkké špičky. Nechte šlehač běžet a po lžících přidávejte cukr – vždy počkejte, až bude zcela zašlehaný. Vznikne vám krásná, pevná, lesklá sněhová hmota.

3

Plech vyložte pečicím papírem. Sníh přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte jím na plech různé tvary: jedním tahem můžete dělat kolečka, trojúhelníčky, srdíčka anebo jen esíčka. Také můžete těsně vedle sebe dělat do tvaru kolečka malé pusinky, jednu vedle druhé, a výsledek pak bude vypadat jako kytička.

4

Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) zhruba 2 hodiny, dokud ozdoby nebudou pevné a nepůjdou dobře odlepit od papíru.

5

Nechte zcela vychladnout. Pak navažte na mašle a můžete zdobit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...