0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2322 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 480 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z bílkového sněhu můžete vytvořit ty nejúžasnější (a nejroztodivnější) vánoční ozdoby. Jsou lehké, takže je můžete navěsit nejen na stromeček, ale třeba i na provázek do okna. A když nějaká spadne a rozbije se? Nevadí, alespoň ji můžete beztrestně sníst!

Suroviny

bílek 8 ks
krupicový cukr 480 g
citronová štáva 1 ČL

1 Troubu předehřejte na 100 °C. Bílky a citronovou šťávu dejte do mísy a šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh tvořit měkké špičky. Nechte šlehač běžet a po lžících přidávejte cukr – vždy počkejte, až bude zcela zašlehaný. Vznikne vám krásná, pevná, lesklá sněhová hmota.

2 Plech vyložte pečicím papírem. Sníh přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte jím na plech různé tvary: jedním tahem můžete dělat kolečka, trojúhelníčky, srdíčka anebo jen esíčka. Také můžete těsně vedle sebe dělat do tvaru kolečka malé pusinky, jednu vedle druhé, a výsledek pak bude vypadat jako kytička.

3 Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) zhruba 2 hodiny, dokud ozdoby nebudou pevné a nepůjdou dobře odlepit od papíru. Nechte zcela vychladnout. Pak navažte na mašle a můžete zdobit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit