Lilek ochotně přebírá chuti jiných surovin. Kombinace s omáčkou terijaki je přímo božská. Téhle lehké večeře jsme se nemohli nabažit!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Olej rozehřejte v pekáči, do kterého se tak akorát vejdou lilky. Vložte lilky řezem dolů a pečte 15 minut.
Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu a na poslední 3–4 minuty přidejte hrášek. V misce či džbánku smíchejte chilli papričky, česnek, omáčku terijaki, 2 lžíce studené vody a sezamový olej.
Troubu stáhněte na 200°C. Lilek obraťte, polijte doladěnou omáčkou terijaki a pečte dalších 15 minut. Vyjměte z trouby, pak vmíchejte do omáčky v pekáči limetovou kůru a šťávu. Mezi lilky naklaďte rýži s hráškem. Posypte jarními cibulkami, sezamovými semínky a koriandrem. Podávejte doplněné klínky limety.