Lilek je hvězdou balkánské kuchyně, ale i turecké a orientální. Ať už zapečený v musace, v podobě lilkového kaviáru, nebo právě plněný pečenou zeleninou – ve všech variacích si ho zamilujete. Recept na pečený plněný lilek je navíc až neuvěřitelně snadný.
Suroviny
Pro 2–4 osoby
Suroviny
Pro 2–4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1181 kcal
- Bílkoviny 11 g
- Sacharidy 70 g
- Tuky 85 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/10
Podzim už klepe na dveře a s ním poslední slunná odpoledne zavátá pestrobarevným listím, ale i sychravé upršené dny zahalené v mlze, které ve vás probudí chuť zachumlat se do deky. V říjnovém vydání Apetitu najdete zaručený návod na zpříjemnění říjnových chvil. Čekají na vás recepty na poctivé husté polévky, které pohladí po duši, pečená masa i voňavé přílohy, buchty a koláče jako od babičky… Prostřednictvím jeho stránek se můžete vypravit na cestu Orient expresem či výlet do belgického Waterloo nebo uspořádat malý domácí Oktoberfest. Přejeme vám krásný a lahodný říjen!Apetit, napsáno s chutí.