0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5236 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 464 g
Tuky 283 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 250 g
Lotus
máslo 110 g
Náplň
mascarpone 250 g
krémový sýr 125 g
zakysaná smetana 200 g
vanilkový extrakt 1 PL
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 130 g
želatina 25 g
voda 50 ml
Ovocná vrstva
mražené lesní ovoce 250 g
voda 50 ml
krystalový cukr 50 g
želatina 1 plátek

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky Lotus, které smícháme s rozehřátým máslem. Propracujeme rukou, aby bylo rozehřáté máslo krásně spojené se sušenkami.

2

Vzniklou směs udusáme do formy o velikosti 20 cm a dáme na chvíli do lednice

3

Do misky dáme mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadephia. Následně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr s vanilkovým extraktem. Vše důkladně promícháme.

4

Poté si připravíme želatinovou směs, kterou vytvoříme smícháním želatiny s vodou. Do takto připravené želatinové směsi přidáváme postupně směs, kterou jsme si vytvořili z mascarpone, philadelphie a zakysané smetany.

5

Poté nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do ledničky.

6

Dále připravíme ovocnou vrstvu. Na tento recept bylo použito mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni necháme mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidáme 50ml vody a cukr.

7

Následně si připravíme 1 plátek želatiny, který namočíme do studené vody a počkáme až je plátek mírně rozpuštěný. Poté vložíme do ovocné směsi a necháme 5 minut odstát.

8

Ovocnou směs opatrně lžicí vylíváme na náplň dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 4 hodiny.

Dobrou chuť :)

Autor: marty1985

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit