Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Hodnocení receptu
3.1 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5236 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 464 g
Tuky 283 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 250 g
Lotus
máslo 110 g
Náplň
mascarpone 250 g
krémový sýr 125 g
zakysaná smetana 200 g
vanilkový extrakt 1 PL
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 130 g
želatina 25 g
voda 50 ml
Ovocná vrstva
mražené lesní ovoce 250 g
voda 50 ml
krystalový cukr 50 g
želatina 1 plátek

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky Lotus, které smícháme s rozehřátým máslem. Propracujeme rukou, aby bylo rozehřáté máslo krásně spojené se sušenkami.

2

Vzniklou směs udusáme do formy o velikosti 20 cm a dáme na chvíli do lednice

3

Do misky dáme mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadephia. Následně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr s vanilkovým extraktem. Vše důkladně promícháme.

4

Poté si připravíme želatinovou směs, kterou vytvoříme smícháním želatiny s vodou. Do takto připravené želatinové směsi přidáváme postupně směs, kterou jsme si vytvořili z mascarpone, philadelphie a zakysané smetany.

5

Poté nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do ledničky.

6

Dále připravíme ovocnou vrstvu. Na tento recept bylo použito mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni necháme mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidáme 50ml vody a cukr.

7

Následně si připravíme 1 plátek želatiny, který namočíme do studené vody a počkáme až je plátek mírně rozpuštěný. Poté vložíme do ovocné směsi a necháme 5 minut odstát.

8

Ovocnou směs opatrně lžicí vylíváme na náplň dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 4 hodiny.

Dobrou chuť :)

Autor: marty1985

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit