Suroviny
Postup
Nejprve rozmixujeme sušenky Lotus, které smícháme s rozehřátým máslem. Propracujeme rukou, aby bylo rozehřáté máslo krásně spojené se sušenkami.
Vzniklou směs udusáme do formy o velikosti 20 cm a dáme na chvíli do lednice
Do misky dáme mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadephia. Následně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr s vanilkovým extraktem. Vše důkladně promícháme.
Poté si připravíme želatinovou směs, kterou vytvoříme smícháním želatiny s vodou. Do takto připravené želatinové směsi přidáváme postupně směs, kterou jsme si vytvořili z mascarpone, philadelphie a zakysané smetany.
Poté nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do ledničky.
Dále připravíme ovocnou vrstvu. Na tento recept bylo použito mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni necháme mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidáme 50ml vody a cukr.
Následně si připravíme 1 plátek želatiny, který namočíme do studené vody a počkáme až je plátek mírně rozpuštěný. Poté vložíme do ovocné směsi a necháme 5 minut odstát.
Ovocnou směs opatrně lžicí vylíváme na náplň dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 4 hodiny.
Dobrou chuť :)