Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Snadné Na 1 cheesecake o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5236 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 464 g
Tuky 283 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý dezert existuje! Je to neodolatelně krémový nepečený cheesecake s korpusem z karamelových sušenek Lotus alias lotusek dole a svěžím ovocným želé navrchu. Tenhle recept po vás bude chtít každý, kdo jednoduchý lostuskový cheesecake ochutná.

Suroviny

Na korpus
sušenky 250 g
Lotus
máslo 110 g
Na krémovou náplň
Philadelphia
vanilková pasta 1 PL
nebo 1 lžička vanilkového extraktu
Želatinový ztužovač za studena (např. Dr. Oetker)
voda 50 ml
Na ovocnou vrstvu
mražené lesní ovoce 250 g
voda 50 ml
želatina 1 plátek

Postup

1

Nejprve rozmixujte sušenky Lotus, které následně smíchejte s rozehřátým máslem a prsty nebo mixérem utvořte sušenkové těsto.

2

Vzniklou směs upěchujte na dno formy o průměru 20 cm a dejte na chvíli ztuhnout do lednice.

3

Připravte krémovou náplň. Do misky dejte mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadelphia. Následně přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a vanilkovou pastu nebo extrakt. Vše důkladně promíchejte dohladka.

4

Poté si smícháním želatinového ztužovače za studena s vodou připravte želatinovou směs. Do takto připravené želatinové směsi přidávejte postupně krémovou náplň a dobře promíchejte.

5

Poté vše nalijte na vychlazený korpus a dejte ztuhnout do lednice.

6

Nakonec připravte ovocnou vrstvu. Použijte např. mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni nechte v rendlíku mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidejte 50 ml vody a cukr.

7

Následně 1 plátek želatiny namočte do studené vody a počkejte, až nabobtná a změkne. Poté vložte do ovocné směsi, nechte rozpustit a dobře promíchejte. Nechte 5 minut odstát.

8

Ovocnou směs opatrně lžící nalívejte na ztuhlou krémovou náplň. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.

Autor: marty1985

Apetit magazín