Dokonalý dezert existuje! Je to neodolatelně krémový nepečený cheesecake s korpusem z karamelových sušenek Lotus alias lotusek dole a svěžím ovocným želé navrchu. Tenhle recept po vás bude chtít každý, kdo jednoduchý lostuskový cheesecake ochutná.
Suroviny
Postup
Nejprve rozmixujte sušenky Lotus, které následně smíchejte s rozehřátým máslem a prsty nebo mixérem utvořte sušenkové těsto.
Vzniklou směs upěchujte na dno formy o průměru 20 cm a dejte na chvíli ztuhnout do lednice.
Připravte krémovou náplň. Do misky dejte mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadelphia. Následně přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a vanilkovou pastu nebo extrakt. Vše důkladně promíchejte dohladka.
Poté si smícháním želatinového ztužovače za studena s vodou připravte želatinovou směs. Do takto připravené želatinové směsi přidávejte postupně krémovou náplň a dobře promíchejte.
Poté vše nalijte na vychlazený korpus a dejte ztuhnout do lednice.
Nakonec připravte ovocnou vrstvu. Použijte např. mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni nechte v rendlíku mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidejte 50 ml vody a cukr.
Následně 1 plátek želatiny namočte do studené vody a počkejte, až nabobtná a změkne. Poté vložte do ovocné směsi, nechte rozpustit a dobře promíchejte. Nechte 5 minut odstát.
Ovocnou směs opatrně lžící nalívejte na ztuhlou krémovou náplň. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.