Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Lotuskový cheesecake

Popis receptu: 

Lahodný cheesecake, který ihned zmizí. Kombinace nakyslého ovoce a sladkých sušenek okouzlí nejeden jazýček.

Autor: Martina Jirglová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Budeme potřebovat formu o velikosti 20 cm

    Korpus:

    250 g sušenek Lotus

    110 g másla

    Náplň:

    250g  mascarpone

    125g sýru Philadelphia

    200g zakysané smetany

    1PL Dr. Oetker Bourbon Vanilka Madagaskar

    1 vanilkový cukr

    130g cukru moučka

    25g Dr. Oetker želatinového ztužovače za studena

    50 ml vody

     

    Ovocná vrstva:

    250g mraženého ovoce (mix ovoce)

    50ml vody

    50g cukr krystal

    1 plátek želatiny Dr. Oetker


     

Příprava jídla

  • 1. Nejprve rozmixujeme sušenky Lotus, které smícháme s rozehřátým máslem. Propracujeme rukou, aby bylo rozehřáté máslo krásně spojené se sušenkami.
  •  
  • 2. Vzniklou směs udusáme do formy o velikosti 20 cm a dáme na chvíli do lednice
  •  
  • 3. do misky dáme mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadephia. Následně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr s vanilkovým extraktem. Vše důkladně promícháme. Poté si připravíme želatinovou směs, kterou vytvoříme smícháním želatiny s vodou. Do takto připravené želatinové směsi přidáváme postupně směs, kterou jsme si vytvořili z mascarpone, philadelphie a zakysané smetany. Poté nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do ledničky.

4. Dále připravíme ovocnou vrstvu. Na tento recept bylo použito mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni necháme mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidáme 50ml vody a cukr. Následně si připravíme 1 plátek želatiny, který namočíme do studené vody a počkáme až je plátek mírně rozpuštěný. Poté vložíme do ovocné směsi a necháme 5 minut odstát.

  • 5. ovocnou směs opatrně lžicí vylíváme na náplň dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 4 hodiny.
  • Dobrou chuť :)

 

REKLAMA

Přidat komentář