0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Cheesecake s lotuskovými sušenkami

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5236 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 464 g
Tuky 283 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 250 g
Lotus
máslo 110 g
Náplň
vanilkový extrakt 1 PL
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 130 g
želatina 25 g
voda 50 ml
Ovocná vrstva
mražené lesní ovoce 250 g
voda 50 ml
krystalový cukr 50 g
želatina 1 plátek

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky Lotus, které smícháme s rozehřátým máslem. Propracujeme rukou, aby bylo rozehřáté máslo krásně spojené se sušenkami.

2

Vzniklou směs udusáme do formy o velikosti 20 cm a dáme na chvíli do lednice

3

Do misky dáme mascarpone, zakysanou smetanu a sýr Philadephia. Následně přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr s vanilkovým extraktem. Vše důkladně promícháme.

4

Poté si připravíme želatinovou směs, kterou vytvoříme smícháním želatiny s vodou. Do takto připravené želatinové směsi přidáváme postupně směs, kterou jsme si vytvořili z mascarpone, philadelphie a zakysané smetany.

5

Poté nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do ledničky.

6

Dále připravíme ovocnou vrstvu. Na tento recept bylo použito mražený mix ovoce (maliny, ostružiny a černý rybíz). Na mírném ohni necháme mírně povařit mražené ovoce, do kterého přidáme 50ml vody a cukr.

7

Následně si připravíme 1 plátek želatiny, který namočíme do studené vody a počkáme až je plátek mírně rozpuštěný. Poté vložíme do ovocné směsi a necháme 5 minut odstát.

8

Ovocnou směs opatrně lžicí vylíváme na náplň dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 4 hodiny.

Dobrou chuť :)

Autor: marty1985

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč