Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5681 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 532 g
Tuky 374 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letněji a vzdušněji už to snad ani nejde: cheesecake ozdobený pusinkami, šlehačkou a malinami. Oh-la-la!!!

 

Suroviny

sušenky 200 g
nejlépe ovesné
máslo 50 g
rozpuštěné
bílá čokoláda 200 g
nasekané nahrubo
smetana ke šlehání 200 ml
mascarpone 150 g
krémový sýr 200 g
čerstvý (na cheesecake se nejlépe hodí značka Philadelphia)
maliny 200 g
Na dokončení
smetana ke šlehání 200 ml
moučkový cukr 2 PL
maliny 300 g
sněhové pusinky 3 ks
nalámané

1 Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je, přilijte máslo a znovu promixujte. Směs přesypte do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a spodní stranou lžíce nebo prsty srovnejte a lehce upěchujte. Dejte chladit do lednice.

Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. V míse stěrkou nebo vařečkou promíchejte smetanu, mascarpone a sýr, pokud si na to vezmete metličku, dejte pozor, ať směs nepřešleháte. Vmíchejte čokoládu a vše po částech přelijte na sušenkový základ, přitom přisypávejte i maliny. Vraťte cheesecake do lednice a nechte jej chladit alespoň 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

Na dokončení ušlehejte smetanu se lžící moučkového cukru. 100 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte s druhou lžící moučkového cukru a protřete sítkem (není nutné, ale zbavíte je tak zrníček).

4 Cheesecake vyndejte z formy a dejte na servírovací tác. Střídavě na něj naná- šejte ušlehanou smetanu, zbylé celé maliny, rozlámané pusinky a malinové pyré.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit