Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Eton mess cheesecake

Letněji a vzdušněji už to snad ani nejde: cheesecake ozdobený pusinkami, šlehačkou a malinami. Oh-la-la!!!

 

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Dort Britská

Ingredience

    • 200 g sušenek, nejlépe ovesných
    • 50 g másla, rozpuštěného
    • 200 g bílé čokolády, nasekané nahrubo
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 150 g mascarpone
    • 200 g čerstvého smetanového sýra (na cheesecake se nejlépe hodí značka Philadelphia)
    • 200 g malin

    NA DOKONČENÍ

    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 300 g malin
    • 3 velké sněhové pusinky, nalámané

Příprava jídla

1 Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je, přilijte máslo a znovu promixujte. Směs přesypte do rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a spodní stranou lžíce nebo prsty srovnejte a lehce upěchujte. Dejte chladit do lednice.

Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. V míse stěrkou nebo vařečkou promíchejte smetanu, mascarpone a sýr, pokud si na to vezmete metličku, dejte pozor, ať směs nepřešleháte. Vmíchejte čokoládu a vše po částech přelijte na sušenkový základ, přitom přisypávejte i maliny. Vraťte cheesecake do lednice a nechte jej chladit alespoň 3–4 hodiny, nejlépe však přes noc.

Na dokončení ušlehejte smetanu se lžící moučkového cukru. 100 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte s druhou lžící moučkového cukru a protřete sítkem (není nutné, ale zbavíte je tak zrníček).

4 Cheesecake vyndejte z formy a dejte na servírovací tác. Střídavě na něj naná- šejte ušlehanou smetanu, zbylé celé maliny, rozlámané pusinky a malinové pyré.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodová tříšť à la Margarita

Citronovo-borůvkové řezy

Přidat komentář