Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nutella cheesecake
ZDROJ: EINFACH KOCHEN
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 31
Do 45 minut Velmi snadné Na 1 dort o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si super krémový a dekadentní nepečený cheesecake. Důmyslnou kombinaci oblíbené nutelly, čokolády a milovaného krémového dortu zkrátka musíte vyzkoušet.

Suroviny

Na korpus
sušenky 200 g
Na náplň
lískooříšková pomazánka s kakaem 300 g
Nutella
smetany
Na polevu
lískooříšková pomazánka s kakaem 80 g
Nutella
lískové oříšky 1 hrst

Postup

1

Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Sušenky buď rozmixujte v mixéru, nebo je vložte do mrazícího sáčku a rozdrťte válečkem. Smíchejte s máslem. Rovnoměrně rozprostřete na dno formy a upěchujte lžící.

2

Na náplň vyšlehejte v misce nutellu, krémový sýr a moučkový cukr do hladka. Studenou smetanu a ztužovač šlehačky společně ušlehejte do tuha. Opatrně stěrkou promíchejte s nutellovým krémem. Rovnoměrně rozetřete na sušenkový základ. Cheesecake nechte ztuhnout v lednici alespoň 6 hodin nebo nejlépe přes noc.

3

Když je dort vychlazený, čokoládu na polevu nahrubo nasekejte. Dejte do misky s nutellou. V malém hrnci zahřejte smetanu k varu. Stáhněte a nalijte na čokoládu s nutellou a míchejte, až získáte hladkou polevu.

4

Vyjměte Nutella cheesecake z formy a rovnoměrně na něj rozetřete polevu. Nechte trochu ztuhnout. Lískové ořechy nasekejte nahrubo a dort jimi ozdobte. Pokud chcete, podávejte se šlehačkou.

Recept a fotografie převzaty z Einfach kochen.

Apetit magazín