Vychutnejte si super krémový a dekadentní nepečený cheesecake. Důmyslnou kombinaci oblíbené nutelly, čokolády a milovaného krémového dortu zkrátka musíte vyzkoušet.
Suroviny
Postup
Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Sušenky buď rozmixujte v mixéru, nebo je vložte do mrazícího sáčku a rozdrťte válečkem. Smíchejte s máslem. Rovnoměrně rozprostřete na dno formy a upěchujte lžící.
Na náplň vyšlehejte v misce nutellu, krémový sýr a moučkový cukr do hladka. Studenou smetanu a ztužovač šlehačky společně ušlehejte do tuha. Opatrně stěrkou promíchejte s nutellovým krémem. Rovnoměrně rozetřete na sušenkový základ. Cheesecake nechte ztuhnout v lednici alespoň 6 hodin nebo nejlépe přes noc.
Když je dort vychlazený, čokoládu na polevu nahrubo nasekejte. Dejte do misky s nutellou. V malém hrnci zahřejte smetanu k varu. Stáhněte a nalijte na čokoládu s nutellou a míchejte, až získáte hladkou polevu.
Vyjměte Nutella cheesecake z formy a rovnoměrně na něj rozetřete polevu. Nechte trochu ztuhnout. Lískové ořechy nasekejte nahrubo a dort jimi ozdobte. Pokud chcete, podávejte se šlehačkou.
Recept a fotografie převzaty z Einfach kochen.