Strouhanka se v dříve v chudších italských regionech používala místo parmezánu. Získala si však oblibu a používá se dodnes.
Suroviny
toustový chléb
100
g
olej
3
PL
cibule
1
ks
řapíkatý celer
1
ks
ančovičky (konzerva)
4
ks
nasekané
rajčata cherry
300
g
sůl
pepř
makarony
320
g
Postup
1
Rozmixujte 100 g toustového chleba. V pánvi na lžíci oleje opečte strouhanku dozlatova.
2
V pánvi na 3 lžících oleje asi 5 minut opékejte jednu cibuli a jeden řapík celeru, nadrobno. Přidejte nasekané 4 sardelové řezy, 300 g třešňových rajčátek a míchejte, až se sardele rozpustí a slupka rajčat popraská. Opepřete, případně dosolte.
3
Macaroni či jiné dlouhé těstoviny uvařte al dente, smíchejte s omáčkou a posypte strouhankou.