0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Macaroni v krémové omáčce s rybou a pistáciemi

Macaroni v krémové omáčce s rybou a pistáciemi

3.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3094 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 253 g
Tuky 175 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toužíte po rychlém, lahodném a jedinečném pokrmů? Připravte si těstoviny s bylinkovou omáčkou a kouskem ryby. Zaručeně vás nezklamou. 

Suroviny

ryba 350 g
parmice nachová, filety
máslo 30 g
šalotka 1 ks
majoránka (čerstvá)
lze nahradit oregánem
sůl
pepř
smetana ke šlehání 200 ml
rostlinný olej 2 PL
makarony 320 g
pistácie 40 g
nesolené, nasekané
majoránka (čerstvá)
na ozdobu

1 350 g malých filetů parmice nachové nakrájejte na kostičky (8 kousků velikosti sousta si odložte) a opékejte 3 minuty na 30 g másla spolu s nasekanou šalotkou a pár lístky čerstvé majoránky či oregana. Osolte, opepřete, zalijte 200 ml smetany ke šlehání a vařte 10 minut.

2 Odložené ryby opečte z obou stran na 2 lžících oleje; osolte a opepřete.

3 Uvařené macaroni či jiné dlouhé těstoviny promíchejte na ohni se smetanovou omáčkou, 40 g nasekaných nesolených pistácií a po minutě vypněte. Na talířích ozdobte opečenou rybou a čerstvou majoránkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit