Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Macaroni v krémové omáčce s rybou a pistáciemi

Macaroni v krémové omáčce s rybou a pistáciemi

3.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3094 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 253 g
Tuky 175 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toužíte po rychlém, lahodném a jedinečném pokrmů? Připravte si těstoviny s bylinkovou omáčkou a kouskem ryby. Zaručeně vás nezklamou. 

Suroviny

ryba 350 g
parmice nachová, filety
majoránka (čerstvá)
lze nahradit oregánem
sůl
pepř
rostlinný olej 2 PL
makarony 320 g
pistácie 40 g
nesolené, nasekané
majoránka (čerstvá)
na ozdobu

Postup

1

350 g malých filetů parmice nachové nakrájejte na kostičky (8 kousků velikosti sousta si odložte) a opékejte 3 minuty na 30 g másla spolu s nasekanou šalotkou a pár lístky čerstvé majoránky či oregana. Osolte, opepřete, zalijte 200 ml smetany ke šlehání a vařte 10 minut.

2

Odložené ryby opečte z obou stran na 2 lžících oleje; osolte a opepřete.
 

3

Uvařené macaroni či jiné dlouhé těstoviny promíchejte na ohni se smetanovou omáčkou, 40 g nasekaných nesolených pistácií a po minutě vypněte. Na talířích ozdobte opečenou rybou a čerstvou majoránkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...