Toužíte po rychlém, lahodném a jedinečném pokrmů? Připravte si těstoviny s bylinkovou omáčkou a kouskem ryby. Zaručeně vás nezklamou.
Suroviny
ryba
350
g
parmice nachová, filety
máslo
30
g
šalotka
1
ks
majoránka (čerstvá)
lze nahradit oregánem
sůl
pepř
smetana ke šlehání
200
ml
rostlinný olej
2
PL
makarony
320
g
pistácie
40
g
nesolené, nasekané
majoránka (čerstvá)
na ozdobu
Postup
1
350 g malých filetů parmice nachové nakrájejte na kostičky (8 kousků velikosti sousta si odložte) a opékejte 3 minuty na 30 g másla spolu s nasekanou šalotkou a pár lístky čerstvé majoránky či oregana. Osolte, opepřete, zalijte 200 ml smetany ke šlehání a vařte 10 minut.
2
Odložené ryby opečte z obou stran na 2 lžících oleje; osolte a opepřete.
3
Uvařené macaroni či jiné dlouhé těstoviny promíchejte na ohni se smetanovou omáčkou, 40 g nasekaných nesolených pistácií a po minutě vypněte. Na talířích ozdobte opečenou rybou a čerstvou majoránkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů )
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )