Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Macaroni s cibulí a sardelkami
Macaroni s cibulí a sardelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Macaroni s cibulí a sardelkami

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 277 g
Tuky 85 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibule dlouhým dušením zesládne, sardelky zajistí, že těstoviny nebudou mdlé.

Suroviny

cibule 500 g
ančovičky (konzerva) 100 g
řezy
pepř
čerstvě mletý
sůl
petrželka 1 hrst
hladkolistá
makarony 320 g
či jiné dlouhé těstoviny

Postup

1

Do pánve na 80 g másla dejte 500 g cibule nakrájené na plátky, zalijte vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a zvolna duste doměkka asi 50 minut. Vydusí-li se voda během varu, opět mírně podlijte.

2

Potom přidejte 100 g okapaných nasekaných sardelových řezů, zvyšte plamen a vařte, až se v cibuli zcela rozpadnou. Řádně opepřete, případně dosolte a vmíchejte hrst nasekané hladkolisté petrželky. Promíchejte s uvařenými macaroni nebo jinými dlouhými těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč