Cibule dlouhým dušením zesládne, sardelky zajistí, že těstoviny nebudou mdlé.
Suroviny
máslo
80
g
cibule
500
g
ančovičky (konzerva)
100
g
řezy
pepř
čerstvě mletý
sůl
petrželka
1
hrst
hladkolistá
makarony
320
g
či jiné dlouhé těstoviny
1 Do pánve na 80 g másla dejte 500 g cibule nakrájené na plátky, zalijte vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a zvolna duste doměkka asi 50 minut. Vydusí-li se voda během varu, opět mírně podlijte.
2 Potom přidejte 100 g okapaných nasekaných sardelových řezů, zvyšte plamen a vařte, až se v cibuli zcela rozpadnou. Řádně opepřete, případně dosolte a vmíchejte hrst nasekané hladkolisté petrželky. Promíchejte s uvařenými macaroni nebo jinými dlouhými těstovinami.