Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Macaroni s cibulí a sardelkami
Macaroni s cibulí a sardelkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Macaroni s cibulí a sardelkami

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 277 g
Tuky 85 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibule dlouhým dušením zesládne, sardelky zajistí, že těstoviny nebudou mdlé.

Suroviny

cibule 500 g
ančovičky (konzerva) 100 g
řezy
pepř
čerstvě mletý
sůl
petrželka 1 hrst
hladkolistá
makarony 320 g
či jiné dlouhé těstoviny

Postup

1

Do pánve na 80 g másla dejte 500 g cibule nakrájené na plátky, zalijte vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a zvolna duste doměkka asi 50 minut. Vydusí-li se voda během varu, opět mírně podlijte.

2

Potom přidejte 100 g okapaných nasekaných sardelových řezů, zvyšte plamen a vařte, až se v cibuli zcela rozpadnou. Řádně opepřete, případně dosolte a vmíchejte hrst nasekané hladkolisté petrželky. Promíchejte s uvařenými macaroni nebo jinými dlouhými těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín