Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Manty po ukrajinsku

„Správně se manty jedí rukama, což vyžaduje určitou zručnost, protože jsou horké a šťavnaté,“ komentuje svůj recept Olia Hercules v knize Mamushka, z níž recept pochází. 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby (20 kusů)
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Vaření 0:45
Těstoviny Východoevropská

Ingredience

    • 250g vepřového masa (plece, krkovice, libovějšího bůčku)
    • 150g cibule, na kostičky
    • jemná mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 50g másla + rozpuštěné k podávání
    • slunečnicový nebo jiný chuťově neutrální rostlinný olej na potření

    NA TĚSTO

    • 1 velké vejce, mírně prošlehané
    • 300–350g hladké mouky 00 + navíc na podsypání
    • jemná mořská sůl 

Příprava jídla

1 Na těsto smíchejte v míse vejce se 150ml vody a pak postupně přisypávejte mouku a vmíchávejte. Podle potřeby můžete přidat mouky i o něco více. Pak na pomoučněném válu vypracujte pevné pružné těsto, které se nelepí na ruce. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočívat v chladničce.

2 Maso nakrájejte na proužky a pak ho nasekejte nožem co nejvíc najemno. Nasypte ho do misky, přidejte cibuli, osolte a důkladně prohněťte rukama.

3 Odpočaté těsto rozdělte napůl, vytvarujte z něj dvě šišky a každou rozdělte na 10 stejných tlustých plátků. Každý plátek rozválejte na přibližné kolečko (či čtvereček) zhruba 12x12cm. Doprostřed každého dejte lžíci náplně a na ni kousíček másla. Pak zvedněte dvě strany placičky a spojte je nad masem, pak připojte zbylé dvě, aby hrany utvořily písmeno X, cípy X spojte po dvou k sobě, aby výsledný obrazec na vršku manty tvořil ležatou osmičku (viz foto).

■ Napařovák mírně potřete olejem a vložte do něj manty. Vařte v páře 45–50 minut, až je náplň provařená. Jezte s rozpuštěným máslem a spoustou čerstvě drceného pepře. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ravioly se čtyřmi sýry

Čučvara (pelmeně po uzbecku)

REKLAMA

Přidat komentář