Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 47
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3095 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 328 g
Tuky 186 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marcipán ze sušeného mléka můžete použít ke tvorbě samotných cukrovinek nebo vytvářet malé ozdůbky. Lze ho vykrajovat, tvarovat ručně nebo s ním plnit formičky. Recept na falešný marcipán je velmi jednoduchý a stačí vám pár surovin.

Suroviny

máslo 110 g
mandlové aroma
nebo amaretto

Postup

1

Máslo nechte změknout.

2

Do misky vsypte cukr, sušené mléko, bílek a přidejte povolené máslo. Zpracujte lepivou hmotu, kterou ochuťte mandlovým aroma. Podle potřeby marcipán rozdělte na kousky a libovolně obarvěte potravinářským barvivem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...