0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3095 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 328 g
Tuky 186 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušené mléko 350 g
moučkový cukr 110 g
bílek 1 ks
máslo 110 g
amaretto
nebo mandlové aroma

Postup

1

Máslo necháme změknout.

2

Do misky vsypeme cukr, sušené mléko a přidáme máslo. Zpracujeme lepivou hmotu, kterou ochutíme mandlovým aroma. Podle potřeby marcipán rozdělíme na kousky a obarvíme potravinářským barvivem.

Marcipán ze sušeného mléka můžeme použít ke tvorbě samotných cukrovinek nebo vytvářet malé ozdůbky. Lze jím plnit formičky, vyválet plát a vykrajovat nebo tvarovat ručně.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit