Zmrzlina s horkými malinami

Zmrzlina s horkými malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1520 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 119 g
Tuky 82 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Horká láska - evergreen mezi zmrzlinovými poháry. My jsme malinovou omáčku doladili višňovou griotkou.

Suroviny

máslo 50 g
krupicový cukr 2 PL
maliny 200 g
mražené
citronová štáva 1 ČL
višňovice 100 ml
vanilková zmrzlina 0.5 l
maliny 1 hrst
na ozdobu

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a nechte ho pomalu karamelizovat. Stále, pomalu a pečlivě míchejte, aby se nepřichytil a neztmavl. Na rozpuštěný cukr nasypte maliny, opatrně míchejte a pak zastříkněte čerstvou citronovou šťávou – maliny budou pikantnější. Ve chvíli, kdy je ovoce horké, vlijte griotku, nechte prohřát a sejměte z ohně. Do pohárů rozdělte zmrzlinu a přelijte ji obsahem pánve. Ozdobte čerstvými malinami.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit