Marinovaný mořský vlk s rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a želé

Marinovaný mořský vlk s rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a želé

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 352 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 47 g
Tuky 15 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Postupy a množství použitých ingrediencí vás možná překvapí a třeba se vám to všechno bude zdát zbytečně složité. Takhle se ale vaří v opravdu špičkových restauracích a vy teď máte šanci osvojit si něco málo z umění jednoho z nejlepších šéfkuchařů u nás. Stačí se recepty inspirovat...

Související recepty

Suroviny

1 kg
filet z mořského vlka zbavený kostí
Na marinádu
sůl 50 g
mořská
krupicový cukr 2 ČL
sušená pomerančová kůra 1 svitek
citronová kůra 1 svitek
pepř mletý 4 kulička
koriandr 3 kulička
Na želé
1 plátek
želatin
250 ml
mučenková šťáva čerstvá
krupicový cukr 2 ČL
želé dortové 3.5 g
Na rajčatovou crudaiolu
rajčata cherry 200 g
spařená, oloupaná, na co nejmenší kostičky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 ČL
panenský

1 Den předem začněte s marinováním. Smíchejte všechny přísady na marinádu, ve směsi obalte mořského vlka a zakryté nechte v porcelánové nebo skleněné nádobě v chladu 12 hodin. Další den rybu vyjměte z marinády, osušte a nakrájejte na tenké plátky.

2 Na želé namočte želatinu do trochy studené vody a nechte 5 minut nabobtnat. V rendlíku přiveďte k varu na mírném ohni mučenkovou šťávu, cukr a agar. Šlehejte 1 minutu a pak vypněte. Vymačkejte želatinu a zašlehávejte ji do mučenkové směsi, až se rozpustí. Přeceďte přes husté síto a dejte na hodinu do chladničky. Pak rozmixujte a znovu protřete přes husté síto.

3 Na rajčatovou crudaiolu rajčátka osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem a bazalkou.

4 Lilek i se slupkou opékejte na grilu, až slupka zčerná a dužina bude měkká. (Můžete ho upéct i v troubě, ale nebude mít tak intenzivní uzenou příchuť.) Nechte vychladnout, pak oloupejte, nasekejte na- jemno, přidejte citronovou šťávu a olivový olej, osolte, opepřete a promíchejte.

5 Nakrájenou mrkev uchovávejte v ledové vodě. Před podáváním ji osušte a smíchejte s mátou a pár kapkami olivového oleje.

6 Na talíř rozložte plátky mořského vlka. Doplňte rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a ozdobte kapkami mučenkového želé, ochucenou mrkví a celerovými lístky. Ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit