0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský vlk s rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a želé

Mořský vlk s rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a želé

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 352 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 47 g
Tuky 15 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Postupy a množství použitých ingrediencí vás možná překvapí a třeba se vám to všechno bude zdát zbytečně složité. Takhle se ale vaří v opravdu špičkových restauracích a vy teď máte šanci osvojit si něco málo z umění jednoho z nejlepších šéfkuchařů u nás. Stačí se recepty inspirovat...

Suroviny

1 kg
filet z mořského vlka zbavený kostí
Na marinádu
sůl 50 g
mořská
krupicový cukr 2 ČL
sušená pomerančová kůra 1 svitek
citronová kůra 1 svitek
pepř mletý 4 kulička
koriandr čerstvý 3 kulička
Na želé
1 plátek
želatin
250 ml
mučenková šťáva čerstvá
krupicový cukr 2 ČL
želé dortové 3,5 g
Na rajčatovou crudaiolu
rajčata cherry 200 g
spařená, oloupaná, na co nejmenší kostičky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 ČL
panenský

Postup

1

Den předem začněte s marinováním. Smíchejte všechny přísady na marinádu, ve směsi obalte mořského vlka a zakryté nechte v porcelánové nebo skleněné nádobě v chladu 12 hodin. Další den rybu vyjměte z marinády, osušte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Na želé namočte želatinu do trochy studené vody a nechte 5 minut nabobtnat. V rendlíku přiveďte k varu na mírném ohni mučenkovou šťávu, cukr a agar. Šlehejte 1 minutu a pak vypněte. Vymačkejte želatinu a zašlehávejte ji do mučenkové směsi, až se rozpustí. Přeceďte přes husté síto a dejte na hodinu do chladničky. Pak rozmixujte a znovu protřete přes husté síto.

3

Na rajčatovou crudaiolu rajčátka osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem a bazalkou.

4

Lilek i se slupkou opékejte na grilu, až slupka zčerná a dužina bude měkká. (Můžete ho upéct i v troubě, ale nebude mít tak intenzivní uzenou příchuť.) Nechte vychladnout, pak oloupejte, nasekejte na- jemno, přidejte citronovou šťávu a olivový olej, osolte, opepřete a promíchejte.

5

Nakrájenou mrkev uchovávejte v ledové vodě. Před podáváním ji osušte a smíchejte s mátou a pár kapkami olivového oleje.

6

Na talíř rozložte plátky mořského vlka. Doplňte rajčatovou crudaiolou, lilkovým crushem a ozdobte kapkami mučenkového želé, ochucenou mrkví a celerovými lístky. Ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč