Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2875 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 109 g
Tuky 263 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslový čokoládový krém na dort se skvěle hodí na obmaz, ale také jako náplň korpusů. Díky tmavé čokoládě má intenzivní čokoládovou chuť a tak potěší každého milovníka této pochoutky. Rohodně ho můžete využít také jako krém na zdobení cupcaků nebo do piškotové rolády.

Suroviny

čokoládový pudink 1 ks
mléko 300 ml
tmavá čokoláda 100 g
máslo 250 g

Postup

1

Na krém uvařte z mléka a pudinkového prášku hustý pudink. Ještě než pudink sundáte z plotny, přidejte nalámanou čokoládu a nechte rozpustit, pak všlehejte asi 50 g másla. 

2

Za občasného míchání nechte vychladnout. 

3

Pak postupně zašlehejte zbytek másla a podle chuti doslaďte.

Ilustrační foto: Unsplash.com

Autor: Foto: Pixabay

Apetit magazín