Podle kuchařky Receptíky pro kuchtíky se mají banány zmrazit, ale sníst je pochopitelně můžete hned, jak čokoláda ztuhne.
Postup
1
Banán rozkrojte na třetiny. Pokapejte ho citronem a pak každý kousek napíchněte na špejli.
2
Ve vyšším hrnečku ohřívaném v hrnci s trochou vody rozpusťte čokoládu na vaření společně s máslem. Máslo přidávejte postupně, až je čokoláda tekutá.
3
Banány namáčejte v čokoládě a odkládejte na potravinářskou fólii. Ještě než čokoláda ztuhne, posypejte banány nasekanými oříšky, cukrářským zdobením, strouhaným kokosem nebo polijte bílou polevou. Po ztuhnutí čokolády nechte zmrazit.
Recept je převzatý z knihy Recepty pro kuchtíky, Computer Press. Autoři: H. Šmikmátorová, L. Drobný, T. Siničák