0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledňáčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 768 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 102 g
Tuky 27 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle kuchařky Receptíky pro kuchtíky se mají banány zmrazit, ale sníst je pochopitelně můžete hned, jak čokoláda ztuhne.

Suroviny

čokoláda na vaření 1 ks
máslo plátek
1 cm široký
cukrové kuličky, kokos

1 Banán rozkrojte na třetiny. Pokapejte ho citronem a pak každý kousek napíchněte na špejli.

2 Ve vyšším hrnečku ohřívaném v hrnci s trochou vody rozpusťte čokoládu na vaření společně s máslem. Máslo přidávejte postupně, až je čokoláda tekutá.

3 Banány namáčejte v čokoládě a odkládejte na potravinářskou fólii. Ještě než čokoláda ztuhne, posypejte banány nasekanými oříšky, cukrářským zdobením, strouhaným kokosem nebo polijte bílou polevou. Po ztuhnutí čokolády nechte zmrazit.

 

 

Recept je převzatý z knihy Recepty pro kuchtíky, Computer Press. Autoři: H. Šmikmátorová,  L. Drobný, T. Siničák

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč