Spojení koulí z mletého telecího masa s liškovou omáčkou jsme si zamilovali na první sousto. Receptu upoutal i pozornost Pavla Berkyho, který ho pro vás natočil na video. Jeho verzi receptu najdete na jeho i našem Instagramu.
Suroviny
Postup
Přísady na koule dejte do mísy a propracujte do jednolité hmoty. Nechte směs odpočinout
10–15 minut v chladu, pak vytvarujte koule velikosti golfového míčku. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm koule ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou.
Slijte z pánve olej, případné větší nečistoty vytřete ubrouskem. Znovu pánev rozehřejte a rozpusťte v ní máslo. Na másle opečte šalotku dosklovita. Vsypte houby, osolte, opepřete a orestujte. Vlijte vývar a nechte houby krátce povařit, měly by změknout, ale zůstat stále křupavé. Přidejte smetanu a provařte, až omáčka trochu zhoustne.
Dochuťte worcesterskou omáčkou. Vraťte do omáčky masové koule a nechte společně prohřát. Posypte petrželkou. Podávejte s křupavým pečivem (třeba pizzou bianca) či těstovinami.