Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové koule v liškové omáčce

Masové koule v liškové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové koule v liškové omáčce

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2617 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 99 g
Tuky 190 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení koulí z mletého telecího masa s liškovou omáčkou jsme si zamilovali na první sousto. Receptu upoutal i pozornost Pavla Berkyho, který ho pro vás natočil na video. Jeho verzi receptu najdete na jeho i našem Instagramu. 

Suroviny

Na koule
strouhanka 3 PL
tymián 1 ČL
nasekané lístky
vejce 1 ks
cibule ½ ks
hořčice dijonská 1 PL
sůl 4 g
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
rostlinný olej
na opékání
Na liškovou omáčku
nadrobno
lišky 400 g
očištěné (malé mohou být v celku, velké nakrájené)
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar 150 ml
worchestrová omáčka
pár kapek
petrželka
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Přísady na koule dejte do mísy a propracujte do jednolité hmoty. Nechte směs odpočinout
10–15 minut v chladu, pak vytvarujte koule velikosti golfového míčku. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm koule ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou.

2

Slijte z pánve olej, případné větší nečistoty vytřete ubrouskem. Znovu pánev rozehřejte a rozpusťte v ní máslo. Na másle opečte šalotku dosklovita. Vsypte houby, osolte, opepřete a orestujte. Vlijte vývar a nechte houby krátce povařit, měly by změknout, ale zůstat stále křupavé. Přidejte smetanu a provařte, až omáčka trochu zhoustne.

3

Dochuťte worcesterskou omáčkou. Vraťte do omáčky masové koule a nechte společně prohřát. Posypte petrželkou. Podávejte s křupavým pečivem (třeba pizzou bianca) či těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč